Annonce
Vestjylland

Hård opstart for brødudsalg

Mandag åbnede Brød & Kager I Ulfborg - en dag efter den oprindelige plan. Men kunderne udeblev ikke på grund af corona. Privatfoto: Helle Manicus
Helle Manicus er “grundglad” for sin opstart med brødudsalg i Ulfborg, selvom opstarten har været præget af først sygdom - og nu coronavirus.
Annonce

Ulfborg: De skulle egentlig have åbnet søndag. Men udsigten til, at der søndag morgen skulle stå en lang kø foran den nyoprettede brødudsalg-butik, fik ejer Helle Manicus til at omgøre beslutningen og i stedet åbne mandag:

- I de her corona-tider besluttede vi os i stedet for at åbne på en hel almindelig mandag, siger indehaveren af Ulfborgs nye brødbutik, der får sit bagværk leveret fra Sevel Bageri.

Indtil videre tyder det dog ikke på, at kunderne bliver hjemme.

- Der har været kunder i butikken siden vi åbnede klokken seks mandag morgen og folk er glade, siger Helle Manicus. Butikkens personale spritter løbende hænderne af og kunderne bliver bedt om ikke at stå mere end fem ad gangen i den lille butik.

Coronavirussen har på mange måder gjort opstarten speciel. For den periode, man som selvstændig bør have i starten, hvor man ser markedet an, prøver ting af, og justerer indkøbene, kan for Helle Manicus’ tilfælde ikke lade sig gøre lige nu. For intet er, som det er normalt.

- Vi er bare nødt til at flyde med strømmen lige nu, og så må vi justere åbningstider og arbejdstider løbende, siger hun.

Endnu er butikken ikke ramt på økonomien:

- Jeg skal ikke blive millionær af det. Jeg har ikke en udlejer, jeg skal betale til, og jeg har aftalt med medarbejderne at vi justerer arbejdsplanen om fire uger - op eller ned. Men jeg kommer ikke til at afskedige nogen, siger hun.

Annonce

Hård opstart

Humøret fejler ikke noget hos ejeren. Men det er en underdrivelse at sige, at det ikke har været en nem opstart. For udover coronavirussen at slås med - i butikkens første åbningsdage - har Helle Manicus selv haft en nyligt intensiveret leddegift at slås med.

- Det betyder at jeg er mere i risikogruppen hvad angår corona, fordi mit immunforsvar lige nu er dårligt. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er noget, der bekymrer lidt, fortæller indehaveren, der prøver ikke selv at komme så meget ind i butikken. Men medarbejderne skal jo læres op:

- Der er mange mennesker, der er afhængige af det her, siger hun med henvisning de fleksjob-ansatte, som er blevet hyret ind.

Sygemeldingen har ligeledes betydet, at hendes familie har måttet male, bygge om og tapetsere i forbindelse med renoveringen af butikken.

Men på trods af den hårde opstart, er det en glad Helle Manicus, avisen får i tale på åbningsdagen:

- Jeg er grundglad. For nu nåede vi endelig den her dag, siger hun før den næste kunde kommer ind af døren.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce