Annonce
Hvide Sande

Hård dyst til lands og til vands: Livreddere får noget at se til i Hvide Sande

Ved stævnet Oceanwoman-Oceanman Denmark 2020 i Hvide Sande skal nogle af landets bedste livreddere dyste i fire discipliner. Pressefoto: Waterz
Ved vandsportsfestivalen Waterz Days i starten af september kan publikum opleve livreddere dyste i fire discipliner.
Annonce

Hvide Sande: Når der i den første weekend i september bliver afholdt Waterz Days i Hvide Sande, kan publikum glæde sig til at opleve en lidt anderledes konkurrence.

På Sydstranden stiller nogle af landets bedste livreddere således op i Oceanwoman-Oceanman Denmark 2020, der er den ultimative udfordring for personer af den kaliber.

Deltagerne skal kæmpe sig gennem godt 10 kilometer på surfski, der er en slags kajak, to en halv kilometer svømning, tre en halv kilometer på et paddleboard og slutteligt løbe en distance på 5,5 kilometer - alt sammen på tid.

Dysten er arrangeret af Danmarks Svømmeunion og TrygFonden, der blandt andet står bag kampagnen Respekt for vand.


Beliggenheden med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på den anden giver nogle unikke muligheder, når man kan skal lave arrangementer af den her type.


Michael Iwersen fra Respekt for vand pointerer da også, at sikkerheden er i top under stævnet - eksempelvis under svømningen, hvor hver deltager bliver fulgt af en hjælper på et bræt:

- Afstanden mellem de to må være fra fem til maksimalt ti meter under hele svømmeturen, siger Michael Iwersen.

Annonce

Oplev en redningsøvelse

Konkurrencerne afvikles i løbet af lørdag 5. september, og dagen efter er der også noget at komme efter på Sydstranden, da der her blandt andet bliver mulighed for at overvære en redningsøvelse.

Ifølge Michael Iwersen glæder deltagerne sig til at komme til Hvide Sande:

- Beliggenheden med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på den anden giver nogle unikke muligheder, når man kan skal lave arrangementer af den her type, ligesom der findes en altafgørende opbakning fra både lokale myndigheder og arrangører, der gør, at vi ser frem til et fantastisk arrangement, siger han.

Alle aktiviteterne afvikles efter myndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19; herunder krav om afstand mellem publikum og deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce