Annonce
112

Håndværkere skal være på vagt: Tyve stjal værktøj fra varevogn

Håndværkerne skal være ekstra opmærksomme, da der igen er værktøjstyve på spil. Foto: Katrine Becher Damkjær

RINGKØBING: Politiet beder håndværkere om at sikre deres varebiler efter at der i det seneste døgn har været fem indbrud i varebiler, hvor tyvene er stukket af med værktøj. Fire af indbruddene skete i Sunds, Ikast og Vildbjerg, mens det femte var på Finlandsgade i Ringkøbing. Det skete natten til torsdag, hvor tyvene lavede et lille firkantet hul ved låsen, så døren til varevognen kunne åbnes. Håndværkeren mangler nu alt sit batteriværktøj.

- Når først disse indbrud begynder, plejer vi at se en hel stribe af dem. Så vi opfordrer håndværkerne til at passe godt på og sikre bilerne bedst muligt, siger Jørgen Dalsgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk mavepumper: Et hjertesuk fra en genbrugs-frivillig

Læserbrev: Gebyr for genbrugsbutikker, spejdere og andre frivillige organisationer med et CVR nummer eller et P – nummer. Det er utroligt, at et så lille beløb er så vigtigt for Ringkøbing-Skjern Kommune, men mest utroligt for mig er augmentationerne for gebyret. Jeg har faktisk brugt noget energi på at tale med dels genbrugspladser, genbrugsbutikker og spejdere, dels udviklingsforum og politikere om dette gebyr. Bare for at forstå gebyret har jeg, kort efter at gebyret blev vedtaget på Teknik & Miljø mødet d. 26. november 2019, kontaktet to politikere. En, som stemte for, og en, som stemte imod. Jeg har selvfølgelig ikke udtalelserne på skrift. Fra en, som stemte for: ”Der er virksomheder, som er vrede over, at vi ikke betaler gebyrerne”. ”Spejderne får nok”. ”Spejderne har jo avisindsamlingen – og det er der andre som gerne vil have”. ”Husk – du skal vælge dine kampe med omhu”. ”Jeg lovede at kæmpe imod, men nye oplysninger gjorde at jeg stemte for”.”Hvis ikke vi betaler, så er der andre, som skal betale”. Samme politiker har siden udtalt: ”I kan jo bare kun tage det, I kan sælge”. Fra en, som stemte imod: ”Har været ude for at tale med genbrugsbutikker og kan slet se, I skal betale”. ”Vil se muligheden for at få det i byrådet”. Forleden kunne jeg så i Dagbladet læse Klima-,energi,- og forsyningsminister Dan Jørgensens kommentar om, hvorfor han synes, vi skal betale. Jeg mener ikke hans svar er et minister-værdigt svar. Ministeren sammenligner gebyret til genbrugspladsen med, at vi bruger jo også strøm, el og vand, og det skal vi jo betale for. Jeg kan på ingen måder se sammenligningen. Et lille beløb i kommunens store regnskab, men en politisk mavepumper til os frivillige. Suk.

Annonce