Annonce
Ringkøbing

Håndværkere rykker ind i stedet for gæster: Hotel Fjordgården renoverer restaurant og værelser

Brian Madsen glæder sig over, at den renoverede restaurant nu har den nødvendige kapacitet. Foto Poul Osmundsen.
Der er langt mellem gæsterne, men direktør Brian Madsen ligger ikke på den lade side, mens endnu en nedlukning har ramt hotellet; oven i købet er Hotel Fjordgården lige blive blevet Green Key-certificeret, og har opnået bronzemærket i økologi.

RINGKØBING: Det kan ikke nægtes, at der er lidt langt mellem gæsterne på Hotel Fjordgården i disse dage.

Den anden corona-nedlukning har ramt hotellet hårdt, ikke mindst fordi det splinternye kurbad er blevet lukket; det havde ellers trukket mange gæster, siden det blev åbnet i sommeren 2020.

Men det er ikke det samme, som at hotellet ligger på den lade side - slet ikke, fortæller direktør Brian Madsen.

- Vi har virkelig trykket på speederen; vi bruger tiden godt, så vi vil stå stærkt, når vi igen får lov at drive hotel, siger han.

Mens antallet af gæster er faldet drastisk, er antallet af håndværkere til gengæld steget kraftigt. Lige nu er de i gang med at totalrenovere 22 dobbeltværelser. Derudover laves fem værelser om til juniorsuiter - det vil sige større værelser med højere standard.


Vi har virkelig trykket på speederen; vi bruger tiden godt, så vi vil stå stærkt, når vi igen får lov at drive hotel.

Brian Madsen, direktør Hotel Fjordgården.


I samme ombæring er restauranten blevet ombygget og udvidet, så den nu kan rumme cirka 140 spisende på samme tid. Også barområdet er ved at blive udvidet.

Annonce

Fremskyndet proces

Brian Madsen fortæller, at ejerne af Hotel Fjordgården har fremskyndet renoveringen af værelserne, og når de står færdige til påske, er der kun en lille håndfuld værelser tilbage, der ikke er blevet grundlæggende fornyet.

- Vi har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med dem; det kan være, vi vil bruge dem til et helt andet formål, siger han.

Hotel Fjordgården arrangerer fortsat konferencer og møder, men kurbadet har helt vendt op og ned på hotellets profil; sidste år viste det sig, at der virkelig var rift om et kurophold i weekenderne.

Annonce

Nordisk stil

- Det er også derfor, vi har udvidet vores restaurant. På en god weekend kan vi nemt have 180-200 mennesker, og de fleste af dem skal helst kunne spise på nogenlunde samme tid, siger Brian Madsen.

Restauranten er indrettet i en nordisk stil, der svarer til den, der også er brugt i kurbadet og de værelser, der allerede er renoveret.

Årsagen til, at barområdet er udvidet - og formentlig bliver udvidet endnu mere - er i øvrigt den samme: Gæsterne skal kunne sætte sig og få en drink, når de har lyst, og der skal være plads til flest mulige.

- Af samme grund har vi også trænet vore bartendere i at blande cocktails, siger Brian Madsen med et smil.

Annonce

Økologisk fokus

Men også på et par andre områder har Brian Madsen og hans folk ikke ligget på den lade side. Hotellet har de sidste år haft stor fokus på en grøn og økologisk profil, og på det punkt er man på det seneste kommet længere frem på banen.

- I december opnåede vi bronzemærket i økologi. Det vil sige, at mellem 30 og 60 procent af alle vore indkøb på hotellet er økologiske, siger Brian Madsen.

Målsætningen er også at få sølvmærket i økologi, så mellem 60 og 90 procent af indkøbene er økologiske.

- Som det første hotel i Ringkøbing-Skjern Kommune er vi også blevet Green Key-certificeret, fortsætter Brian Madsen.

For at blive mærket med Green Key kræver det, at hotellet lever op til en række stramme miljøkrav på områder som energi, vand og bæredygtig mad.

Annonce

Grøn udviklingsstrategi

- Både Green Key-certificeringen og bronzemærket i økologi er starten på en 10-årig grøn udviklingsstrategi på Hotel Fjordgården. Vi går benhårdt mod at blive 100 procent affaldsfri og CO2-neutrale i 2030, siger Brian Madsen.

- Begge dele falder 100 procent i tråd med Ringkøbing-Skjern Kommunes strategi om at være en grøn kommune; det er ét af vore bidrag til den fortælling, fastslår han.

Brian Madsen understreger, at det måske ikke er noget, der giver resultat på bundlinjen her og nu; men på sigt er han overbevist om, at det betyder noget.

- Det er for eksempel dyrere at lave mad på basis af økologiske råvarer, og folk går ikke nødvendigvis efter at bo på et hotel med et økologisk køkken eller en bæredygtig strategi, når de skal vælge et ophold, siger han.

- Men jeg er overbevist om, at det kan gøre forskellen for folks valg - og det vil det komme til at gøre i stigende grad i de kommende år.

Der arbejdes på højtryk for at få renoveret 22 dobbeltværrelser og fem juniorsuiter inden påske. Foto Poul Osmundsen.
Den renoverede restaurant er holdt i samme nordiske stil som kurbadet og de renoverede værelser. Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Annonce