Ringkøbing-Skjern

Håndboldspillere glæder sig over politisk ja til nyt træningskoncept

27-årige Bjarke Christensen, der er fløjspiller hos Skjern Håndbold, er nu også samarbejdspartner på projektet med at udbrede Learn Handball-konceptet blandt op mod 33 klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at bevilge 300.000 kroner til implementering af et nyt træningskoncept, der skal komme kommunens håndboldklubber til gavn. Bag projektet står to spillere hos Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen.

Ringkøbing-Skjern: Bjarke Christensen, 27-årig fløjspiller hos Skjern Håndbold, er stolt. Stolt over at være en af mændene bag træningskonceptet Learn Handball - og stolt over, at Ringkøbing-Skjern Kommune kan se en idé i at investere 300.000 kroner i at udbrede konceptet blandt kommunens 33 håndboldklubber over en periode på tre år.

- Vi er glade for, at politikerne i kommunen vil bakke op om vores produkt - at de kan se idéen, og at de tør. Pengene hænger jo ikke på træerne, siger Bjarke Christensen.

Learn Handball er bygget op omkring en app, der er skabt og udviklet af det norske brødrepar Atle og Bjarte Myrhol. Hos Skjern Håndbold er sidstnævnte kollega med Bjarke Christensen, der gerne uddeler ros til kommunen for at handle visionært og for at have et mål om at fremme sundheden blandt borgerne.

Her kan Learn Handball være med til at øge antallet af aktive medlemmer rundt om i idrætsforeningerne, og ligeledes kan konceptet få flere til at sige ja til en frivillig tjans som træner:

- Ønsket er at få flere frivillige, som tør tage del i de unges udvikling. Og hvis man ved, at træningsprogrammet er godt, så tør man godt. I stedet for bare at aflevere sit barn og så smutte, siger Bjarke Christensen.

Vi er glade for, at politikerne i kommunen vil bakke op om vores produkt - at de kan se idéen, og at de tør. Pengene hænger jo ikke på træerne

Bjarke Christensen, håndboldspiller og samarbejdspartner på Learn Handball

Også på seniorniveau

Bjarke Christensen er samarbejdspartner i Learn Handball, som han skal stå for i Danmark, hvor det er planen at plotte flere kommuner og klubber ind på landkortet.

Som abonnent på konceptet får man adgang til et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer.

Bjarke Christensen forklarer, at Learn Handball som udgangspunkt henvender sig til trænere og spillere fra u/8 til u/16, men at øvelserne også sagtens kan bruges på seniorniveau.

- Det er bevist, at man bliver længere tid i sporten, når man oplever følelsen af at lykkes; følelsen af at mestre et skud eller en finte. Vi tror på, at vi kan skabe en sammenhæng, hvor der udvikles flere aktive spillere, og hvor der er fokus på en sundere livsstil i kommunen, som allerede har et stærkt brand og et stærkt fællesskab, siger Bjarke Christensen og tilføjer:

- Vi er ikke ude på at skabe landsholdsspillere. Vi er ude på at skabe et sundere og mere kvalitetssikret miljø for børnene.

Fra 89 til 10.000 kroner

Learn Handball opererer med tre typer af abonnementer, hvor det dyreste årligt koster 10.000 kroner, som sikrer brugsret for et ubegrænset antal trænere i en klub.

Mellempakken til den halve pris åbner døren for op til ti trænere, mens den billigste løsning til 89 kroner om måneden kan få én træner på banen.

Kommunens investering på 300.000 kroner skal blandt andet gøre det muligt for håndboldklubber at opnå tilskud til at være en del af Learn Handball-konceptet:

- Vi er ikke ude på at tjene penge. Tvært i mod. Vi er ude på at gøre en forskel. Vi ønsker at give noget tilbage til håndboldverdenen, siger Bjarke Christensen, der indtil videre har spillet 350 førsteholdskampe i den grønne Skjern-trøje.

Ti år ældre Bjarte Myrhol, der er anfører på Norges landshold, har gennem de seneste fire sæsoner spillet 181 kampe i den vestjyske storklub, og han har et klart mål om 'at give nogle af sine mange erfaringer tilbage til børnene'.

Stjerner viser vejen

Med Learn Handball-app'en i hånden på sin mobiltelefon eller iPad har træneren også mulighed for at dele tips og tricks fra verdensstjerner som Sander Sagosen, Andy Schmid, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

- Disse videoklip kan træneren sende direkte ud til sine spillere, der så måske øver sig i skolegården. Det kan smitte af på kammeraterne, som måske får lyst til at komme med til træning, og dermed er der udsigt til flere aktive medlemmer rundt om i klubberne, siger Bjarke Christensen.

Han tilføjer, at app'en løbende er under udvikling, og at en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes investering vil blive anvendt til videreudvikling af Learn Handball-konceptet.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), fastslår, at 'det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte':

- Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen, siger Erik Viborg.

Han tilføjer, at investeringen bliver fordelt med 100.000 kroner om året over tre år, hvor alle håndboldklubber i kommunen bliver tilbudt at gøre brug af Learn Handball.

Ringkøbing-Skjern Kommune har endnu ikke besluttet, hvor stor en andel af et abonnement, kommunen går ind og betaler:

- Men det er lige som, hvis klubber søger om støtte til kurser gennem Dansk Håndbold Forbund, DBU eller Dansk Volleyball Forbund. Det støtter vi med en vis procentdel, og det vil vi også komme til at gøre her, siger Erik Viborg om det nye Learn Handball-koncept.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce