Annonce
Ringkøbing-Skjern

Håndboldspillere glæder sig over politisk ja til nyt træningskoncept

27-årige Bjarke Christensen, der er fløjspiller hos Skjern Håndbold, er nu også samarbejdspartner på projektet med at udbrede Learn Handball-konceptet blandt op mod 33 klubber i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at bevilge 300.000 kroner til implementering af et nyt træningskoncept, der skal komme kommunens håndboldklubber til gavn. Bag projektet står to spillere hos Skjern Håndbold, Bjarte Myrhol og Bjarke Christensen.

Ringkøbing-Skjern: Bjarke Christensen, 27-årig fløjspiller hos Skjern Håndbold, er stolt. Stolt over at være en af mændene bag træningskonceptet Learn Handball - og stolt over, at Ringkøbing-Skjern Kommune kan se en idé i at investere 300.000 kroner i at udbrede konceptet blandt kommunens 33 håndboldklubber over en periode på tre år.

- Vi er glade for, at politikerne i kommunen vil bakke op om vores produkt - at de kan se idéen, og at de tør. Pengene hænger jo ikke på træerne, siger Bjarke Christensen.

Learn Handball er bygget op omkring en app, der er skabt og udviklet af det norske brødrepar Atle og Bjarte Myrhol. Hos Skjern Håndbold er sidstnævnte kollega med Bjarke Christensen, der gerne uddeler ros til kommunen for at handle visionært og for at have et mål om at fremme sundheden blandt borgerne.

Her kan Learn Handball være med til at øge antallet af aktive medlemmer rundt om i idrætsforeningerne, og ligeledes kan konceptet få flere til at sige ja til en frivillig tjans som træner:

- Ønsket er at få flere frivillige, som tør tage del i de unges udvikling. Og hvis man ved, at træningsprogrammet er godt, så tør man godt. I stedet for bare at aflevere sit barn og så smutte, siger Bjarke Christensen.

Vi er glade for, at politikerne i kommunen vil bakke op om vores produkt - at de kan se idéen, og at de tør. Pengene hænger jo ikke på træerne

Bjarke Christensen, håndboldspiller og samarbejdspartner på Learn Handball

Også på seniorniveau

Bjarke Christensen er samarbejdspartner i Learn Handball, som han skal stå for i Danmark, hvor det er planen at plotte flere kommuner og klubber ind på landkortet.

Som abonnent på konceptet får man adgang til et digitalt værktøj, der gør det muligt for trænere på alle niveauer at gå på banen med træningsprogrammer, -øvelser og -planer, som er tilpasset forskellige aldersklasser og forskellige niveauer.

Bjarke Christensen forklarer, at Learn Handball som udgangspunkt henvender sig til trænere og spillere fra u/8 til u/16, men at øvelserne også sagtens kan bruges på seniorniveau.

- Det er bevist, at man bliver længere tid i sporten, når man oplever følelsen af at lykkes; følelsen af at mestre et skud eller en finte. Vi tror på, at vi kan skabe en sammenhæng, hvor der udvikles flere aktive spillere, og hvor der er fokus på en sundere livsstil i kommunen, som allerede har et stærkt brand og et stærkt fællesskab, siger Bjarke Christensen og tilføjer:

- Vi er ikke ude på at skabe landsholdsspillere. Vi er ude på at skabe et sundere og mere kvalitetssikret miljø for børnene.

Fra 89 til 10.000 kroner

Learn Handball opererer med tre typer af abonnementer, hvor det dyreste årligt koster 10.000 kroner, som sikrer brugsret for et ubegrænset antal trænere i en klub.

Mellempakken til den halve pris åbner døren for op til ti trænere, mens den billigste løsning til 89 kroner om måneden kan få én træner på banen.

Kommunens investering på 300.000 kroner skal blandt andet gøre det muligt for håndboldklubber at opnå tilskud til at være en del af Learn Handball-konceptet:

- Vi er ikke ude på at tjene penge. Tvært i mod. Vi er ude på at gøre en forskel. Vi ønsker at give noget tilbage til håndboldverdenen, siger Bjarke Christensen, der indtil videre har spillet 350 førsteholdskampe i den grønne Skjern-trøje.

Ti år ældre Bjarte Myrhol, der er anfører på Norges landshold, har gennem de seneste fire sæsoner spillet 181 kampe i den vestjyske storklub, og han har et klart mål om 'at give nogle af sine mange erfaringer tilbage til børnene'.

Stjerner viser vejen

Med Learn Handball-app'en i hånden på sin mobiltelefon eller iPad har træneren også mulighed for at dele tips og tricks fra verdensstjerner som Sander Sagosen, Andy Schmid, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

- Disse videoklip kan træneren sende direkte ud til sine spillere, der så måske øver sig i skolegården. Det kan smitte af på kammeraterne, som måske får lyst til at komme med til træning, og dermed er der udsigt til flere aktive medlemmer rundt om i klubberne, siger Bjarke Christensen.

Han tilføjer, at app'en løbende er under udvikling, og at en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes investering vil blive anvendt til videreudvikling af Learn Handball-konceptet.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), fastslår, at 'det er ikke to elitesportsudøvere, vi vælger at støtte':

- Vi har fundet et godt produkt, og vi køber en ydelse af dem, og vi er sikre på, at det vil fremme frivilligheden i kommunen, siger Erik Viborg.

Han tilføjer, at investeringen bliver fordelt med 100.000 kroner om året over tre år, hvor alle håndboldklubber i kommunen bliver tilbudt at gøre brug af Learn Handball.

Ringkøbing-Skjern Kommune har endnu ikke besluttet, hvor stor en andel af et abonnement, kommunen går ind og betaler:

- Men det er lige som, hvis klubber søger om støtte til kurser gennem Dansk Håndbold Forbund, DBU eller Dansk Volleyball Forbund. Det støtter vi med en vis procentdel, og det vil vi også komme til at gøre her, siger Erik Viborg om det nye Learn Handball-koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce