Annonce
Håndbold

Håndboldsæsonen er forbi - det er skidt nyt for Skjern Håndbold 2 og Rækker Mølle Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds træner Rasmus Hansen er lidt træt af, at turneringen aflyses allerede nu, for så har Rækker Mølle ikke længere en mulighed for at sikre sig oprykning til 1. division. Arkivfoto: Mads Dalegaard
DHF har meddelt, at alt håndbold fra og med 2. division og ned er afblæst resten af sæsonen. Det betyder, Rækker Mølle Håndbolds herrer ikke kan bruge den aktuelle andenplads i 2. division til noget som helst, mens Skjern Håndbold 2 på næstsidstepladsen ligner en nedrykker til 3. division.

Skjern: Rykker Skjern Håndbolds andethold nu ned i 3. division?

Ja det er et helt åbent spørgsmål, efter DHF fredag middag sendte følgende pressemeddelelse ud:

Et enigt håndboldforbund har fredag besluttet, at turneringen for alle rækker med undtagelse af senior liga og senior 1. division er slut.

Da regeringen onsdag meldte ud, at idrætsaktiviteter burde suspenderes for de kommende 14 dage, traf et samlet Dansk Håndbold Forbund hurtigt beslutningen om at indstille alle kampe frem til onsdag d. 25. marts.

Efterfølgende har Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund – Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund – som administrerer turneringen for 2. division og nedefter, i enighed besluttet, at turneringen for alle rækker fra og med 2. division er afsluttet for sæsonen 2019/2020. Dette gælder fra onsdag d. 11. marts 2020 klokken 23.59.

Beslutningen medfører også, at alle børne- og ungdomskampe aflyses, U17 liga og U19 liga stopper, og ungdoms-DM aflyses.

Den vidtrækkende beslutning har naturligvis betydning for op- og nedrykning. I denne sæson vil der derfor kun være direkte op og nedrykning, hvilket betyder, at der ikke afvikles kvalkampe. Dette gælder naturligvis ikke liga og 1. division, der fortsat fastholder, at sæsonen er sat på pause og dermed afventer situationen.

Beslutningen betyder også, at der ikke stilles hold til kvalkampe om oprykning fra 2. division til 1. division, og at de hold i 1. division, der ender sæsonen med at skulle have spillet kvalkampe, forbliver i 1. division.

De lokale forbunds- og kredskontorer vil træffe beslutning om, hvordan der skal fyldes op i rækkerne ved ledige pladser. De vil herefter kunne svare på spørgsmål om op- og nedrykning.

Som stillingen i 2. division pulje 2 lige nu er, så ligger Skjern Håndbold 2 næstsidst med ni point og dermed under stregen, der signalerer direkte nedrykning.

HEI Skæring 2 har også ni point, og deres målscore er et enkelt sølle mål dårligere end Skjerns. 468-547 til Skjern og 468-548 til HEI. Men HEI har vundet den indbyrdes kamp på hjemmebane med 22-21, så derfor ligger HEI højere i tabellen. Den anden kamp mellem de to hold var den sidste i turneringen, så Skjern 2 får altså ikke mulighed for revanche.

- Det vi forventer er, at holdene bliver på de placeringer, som de har nu. Det betyder, at holdene, der pt. er placeret på en op- eller nedrykningsplads, bliver der, og så vil der ske op- og nedrykning ud fra det. Jeg har svært ved at se, at det ikke skal gå således ud fra det, vi ind til videre har fået at vide, fortæller Jens Henriksen fra kredskontoret i JHFs Kreds 3.

Også Rækker Mølle Håndbolds herrer bliver ramt af beslutningen om at afblæse sæsonen.

Rækker Mølle ligger på andenpladsen, men nu bliver der ikke oprykningskampe om en plads i 1. division.

- Vi havde gerne set, at man lige havde afventet situationen lidt længere, inden man havde truffet en definitiv beslutning. Vi er ikke selv herrer over noget som helst af det her længere. Og det er lidt bittert. Vi har knoklet så hårdt hele sæsonen, og vi føler, vi havde haft en god chance for at rykke op i år. Men sådan er det bare. Surt. Nu håber jeg, at liga og 1. division trods alt får lov at spille færdig, siger Rækker Mølles træner Rasmus Hansen.

Til gengæld kan det se ud til, at Rækker Mølle Håndbold 2 så rykker op i 3. division. De fører i hvert fald jyllandsserien pulje 6, hvor fra Hvide Sande KFUM ser ud til at rykke ned i serie 1.

I jyllandsserien damer rykker Vorgod-Barde Motion og Fritid ned. Det gør nok heller ikke så meget. Holdet er uden point efter otte af de ti runder.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet lukker stationerne op til påske

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce