Annonce
Sport

Håndboldkvinder slider sig til et point i VM-drama

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark var bagud med tre mål ved pausen mod Sydkorea, men kæmpede sig tilbage i anden halvleg.

Det danske landshold har tre point på kontoen efter åbningsweekenden ved VM i kvindehåndbold.

Efter pligtsejren over Australien fulgte Klavs Bruun Jørgensens tropper op ved at spille 26-26 mod Sydkorea efter en dramatisk afslutning.

Sydkoreanerne havde bolden i nettet i de sidste sekunder, men målet blev annulleret for overtrådt.

Det så skidt ud efter de første 30 minutter, men danskerne strammede grebet efter pausen, og pointet kan vise sig at få stor betydning i en pulje, hvor der allerede har været flere overraskelser.

Den største er utvivlsomt Sydkoreas sejr over Frankrig lørdag, som havde overrasket mange i den danske lejr.

Sydkoreanerne viste sig da også igen som en ubekvem modstander med mange hurtige fødder og et godt overtalsspil.

At danskerne tabte første halvleg med 10-13, var nu langt hen ad vejen selvforskyldt og ganske unødvendigt.

For spillerne var tydeligvis godt forberedte, og de havde forholdsvis let ved at spille sig til store chancer.

Men der blev brændt alt for meget, og rytmen druknede i ni tekniske fejl alene i første halvleg.

I den anden ende blev defensiven forstyrret af en håndfuld udvisninger, og Anne Mette Hansen havde allerede efter 13 minutter været i skammekrogen to gange.

Det fik landstræner Klavs Bruun Jørgensen til at holde hende på bænken resten af halvlegen, hvilket ikke pyntede på forsvarsspillet.

Alt var dog ikke tabt med et minus på tre mål ved halvtid, hvis danskerne kunne fortsætte det tålmodige angrebsspil.

Lotte Grigel fik masser af spilletid og gjorde det godt som organisator og bindeled. At den lille spilfordeler ikke selv er den store skudtrussel er dog et handicap, som stiller store krav til backerne ved siden af hende.

Vestjyden var også omdrejningspunktet fra starten af anden halvleg, hvor Danmark spillede sig helt tilbage i kampen.

Pludselig var det Sydkorea, der lavede fejlene, og kampen blev åbnet på vid gab, da danskerne udlignede til 14-14.

På et straffekast bragte Grigel Danmark i front med 17-16, og publikum i Kumamoto Prefectural Gymnasium beredte sig på en spændende afslutning.

Med sine rappe fødder fik Mie Højlund sat ny fart i angrebet, og den danske scoringsfrekvens blev markant højere i kampens anden halvdel.

Med 11 minutter igen fik Anne Mette Hansen sin tredje udvisning og måtte gå i omklædningsrummet i utide.

Alligevel havde Stine Jørgensen mulighed for at give Danmark en 27-26-føring i slutfasen, men misbrugte chancen, og til slut måtte danskerne prise sig lykkelige for det ene point.

Holdet kan nu se frem til en kampfri dag, hvor spillerne skal forberede sig på to helt vitale kampe mod Tyskland og Brasilien tirsdag og onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce