Vestjylland

Håndboldherrer sendte hoteller på overarbejde

Jannick Green og hans medspillere var en væsentligt årsag til, at hotellerne i det midt- og vestjyske område kom på overarbejde i januar. Foto: Benny F. Nielsen
Midtjylland har formået at udvikle - og markedsføre - et bredt sortiment af aktiviteter og seværdigheder, som tiltrækker både ferie- og forretningsrejsende uden for højsæsonen, siger formand for hotel- og restaurationsvirksomhedernes brancheforening.

Holstebro: Mikkel Hansen, Jannick Green og de øvrige landsholdsspillere vandt ikke blot VM-guld i håndbold. De skabte også travlhed på de midt- og vestjyske hoteller. Det vurderer hotel- og restaurationsvirksomhedernes brancheforening, HORESTA. Sammenlignet med 2018 voksede antallet af hotelovernatninger med 13,4 procent i Midtjylland i januar, og væksten i udenlandske hotelovernatninger var på hele 41,6 procent.

- Det har uden tvivl hjulpet hotellerne i både Herning og omegn samt i København, at der har været en stor håndboldslutrunde. Det er virkelig noget, der kan tiltrække rejsende, og vi ser for eksempel, at antallet norske overnatninger er fordoblet i Midtjylland sammenlignet med sidste år, siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

Det er ikke kun i år, at januar har udviklet sig til en god måned for hotelbranchen. Siden 2015 har regionen øget antallet af gæster i januar til 132.000, hvilket svarer til en vækst på 36,4 procent. Og selvom de fleste af hotelgæsterne er danske, så kommer størstedelen af væksten fra udlændinge. Fra 2015 til 2019 er antallet af overnattende udlændinge på regionens hoteller i januar vokset med 69,8 procent. Til sammenligning er væksten på landsplan i udenlandske hotelgæster blot på 18,7 procent. De største markeder var Sverige, Storbritannien, Norge og Tyskland. Som det eneste af disse markeder oplevede hotellerne et fald i antallet af briter.

- Selvom vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side i januar i Danmark, så betyder det ikke, at der ikke er et hav af muligheder for besøgende. Midtjylland har formået at udvikle - og markedsføre - et bredt sortiment af aktiviteter og seværdigheder, som tiltrækker både ferie- og forretningsrejsende uden for højsæsonen, siger Jens Zimmer Christensen.

- Man skal passe på med at lægge for meget i overnatningstallene for januar, da det er en af de mere stille hotelmåneder på året. Når det så er sagt, så er det glædeligt, at næsten hele landet kommer godt fra start på 2019, og vi håber selvfølgelig på endnu et godt år med overnatningsrekord i erhvervet, siger Jens Zimmer Christensen.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Vestjylland

Grundejerformand: Vi er i dialog med kommunen, men det er en noget ulige snak

112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund

Vestjylland

Udstilling: Fjand Gårdbutik viser malerier fra Grønland og Andalusien

Vestjylland

Lystbækgaard gør klar til påskemarked

Ringkøbing-Skjern

Færre vestjyder dyrker idræt i foreninger - men esport hitter stort