Ringkøbing Håndbold

Håndboldformand: Målet er at spille i den bedste række

Lars Buhl hylder Natasja Clausen for 200 kampe for Ringkøbing Håndbold. Natasja Clausen er en af de spillere, Lars Buhl skal have en snak med, hvis Ringkøbing rykker ned. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hvis Ringkøbing Håndbold skulle rykke ned, vil klubben gøre alt for at komme tilbage i ligaen hurtigst muligt, og drømmen er stadig en dag at komme med i slutspillet.

Ringkøbing: Liga eller 1. division?

Det spørgsmål fylder utroligt meget i og omkring Ringkøbing Håndbold i disse dage.

Og det er helt reelt. Onsdag aften kan Ringkøbing Håndbold nemlig blive sendt ned i 1. division. Det sker, hvis Ringkøbing ikke får to point mere end EH Aalborg i sidste spillerunde i grundspillet.

Men spørgsmålet kan også udskydes. Hvis Ringkøbing klarer frisag i første omgang, venter der en stribe nedrykningskampe og måske endelige kvalifikationskampe mod et hold fra 1. division, inden det hele er afklaret. Så selv om det skulle blive EH Aalborg, der står med en nedrykning onsdag, kan Ringkøbing stadig nå at rykke ned.

Så der er mange, der spørger Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl om, hvad der sker i tilfælde af en nedrykning.

- Selvfølgelig går jeg med de tanker. Men jeg plejer at spørge tilbage, om hvis nu vedkommende eksempelvis kører galt hjem fra arbejde, har de så tænkt på, hvad der skal ske med huset eller sådan noget. Det har de selvfølgelig ikke, og jeg går heller ikke og tænker hvis og hvis hele tiden, siger Lars Buhl.

En nedrykning vil under alle omstændigheder have konsekvenser for Ringkøbing Håndbold.

- Det eneste, vi ved, er, at Jesper Holmris er træner næste sæson. Alt andet er usikkert, fortæller Lars Buhl.

Han er overrasket over, hvor stor historie TV 2 Sport mente, det var, da Lars Buhl kunne fortælle, at samtlige kontrakter med spillere er ophævet i tilfælde af en nedrykning.

- Hvis klubberne er økonomisk ansvarlige, så har de da sikret sig på den måde. Der er ingen dramatik i det. Ingen vil risikere at stå med ligalønninger, hvis man skal spille 1. division. Spillernes agenter sørger da også for, deres spillere er frie, hvis holdet rykker ned. Spillerne har vidst det hele tiden, for det står i deres kontrakter. Der er ingen dramatik i det, forklarer Lars Buhl.

Han har ingen anelse om, hvad en nedrykning vil betyde rent økonomisk. Ringkøbing Håndbold vil miste et tilskud fra Divisionsforeningen. Det beløb har Viborg HK tidligere meldt ud til at være 400.000 kroner.

En eventuel nedrykning vil ikke ændre på drømmene i Ringkøbing Håndbold.

- Vi har i lang tid haft en drøm om at komme med i ligaens slutspil, og vi har hele tiden et mål om at spille med i den bedste række i Danmark. Det mål har vi stadigvæk, og vi har stadig den samme drøm. Derfor vil det dreje sig om hurtigst muligt at komme tilbage i ligaen, hvis vi nu skulle være uheldige at rykke ned, siger Lars Buhl.

Det er mere usikkert, hvem der i så fald skal spille holdet tilbage i ligaen.

- Jeg er sikker på, vi får et hold med god kvalitet. Mange vil gerne spille for os, selv om det hedder 1. division. Hvis vi rykker ned, skal vi have en snak med hver enkelt af de nuværende spillere, og så må vi se, hvor det hele ender, siger Lars Buhl.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Annonce