Ringkøbing Håndbold

Håndboldformand: Målet er at spille i den bedste række

Lars Buhl hylder Natasja Clausen for 200 kampe for Ringkøbing Håndbold. Natasja Clausen er en af de spillere, Lars Buhl skal have en snak med, hvis Ringkøbing rykker ned. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hvis Ringkøbing Håndbold skulle rykke ned, vil klubben gøre alt for at komme tilbage i ligaen hurtigst muligt, og drømmen er stadig en dag at komme med i slutspillet.

Ringkøbing: Liga eller 1. division?

Det spørgsmål fylder utroligt meget i og omkring Ringkøbing Håndbold i disse dage.

Og det er helt reelt. Onsdag aften kan Ringkøbing Håndbold nemlig blive sendt ned i 1. division. Det sker, hvis Ringkøbing ikke får to point mere end EH Aalborg i sidste spillerunde i grundspillet.

Men spørgsmålet kan også udskydes. Hvis Ringkøbing klarer frisag i første omgang, venter der en stribe nedrykningskampe og måske endelige kvalifikationskampe mod et hold fra 1. division, inden det hele er afklaret. Så selv om det skulle blive EH Aalborg, der står med en nedrykning onsdag, kan Ringkøbing stadig nå at rykke ned.

Så der er mange, der spørger Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl om, hvad der sker i tilfælde af en nedrykning.

- Selvfølgelig går jeg med de tanker. Men jeg plejer at spørge tilbage, om hvis nu vedkommende eksempelvis kører galt hjem fra arbejde, har de så tænkt på, hvad der skal ske med huset eller sådan noget. Det har de selvfølgelig ikke, og jeg går heller ikke og tænker hvis og hvis hele tiden, siger Lars Buhl.

En nedrykning vil under alle omstændigheder have konsekvenser for Ringkøbing Håndbold.

- Det eneste, vi ved, er, at Jesper Holmris er træner næste sæson. Alt andet er usikkert, fortæller Lars Buhl.

Han er overrasket over, hvor stor historie TV 2 Sport mente, det var, da Lars Buhl kunne fortælle, at samtlige kontrakter med spillere er ophævet i tilfælde af en nedrykning.

- Hvis klubberne er økonomisk ansvarlige, så har de da sikret sig på den måde. Der er ingen dramatik i det. Ingen vil risikere at stå med ligalønninger, hvis man skal spille 1. division. Spillernes agenter sørger da også for, deres spillere er frie, hvis holdet rykker ned. Spillerne har vidst det hele tiden, for det står i deres kontrakter. Der er ingen dramatik i det, forklarer Lars Buhl.

Han har ingen anelse om, hvad en nedrykning vil betyde rent økonomisk. Ringkøbing Håndbold vil miste et tilskud fra Divisionsforeningen. Det beløb har Viborg HK tidligere meldt ud til at være 400.000 kroner.

En eventuel nedrykning vil ikke ændre på drømmene i Ringkøbing Håndbold.

- Vi har i lang tid haft en drøm om at komme med i ligaens slutspil, og vi har hele tiden et mål om at spille med i den bedste række i Danmark. Det mål har vi stadigvæk, og vi har stadig den samme drøm. Derfor vil det dreje sig om hurtigst muligt at komme tilbage i ligaen, hvis vi nu skulle være uheldige at rykke ned, siger Lars Buhl.

Det er mere usikkert, hvem der i så fald skal spille holdet tilbage i ligaen.

- Jeg er sikker på, vi får et hold med god kvalitet. Mange vil gerne spille for os, selv om det hedder 1. division. Hvis vi rykker ned, skal vi have en snak med hver enkelt af de nuværende spillere, og så må vi se, hvor det hele ender, siger Lars Buhl.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej