Annonce
Ringkøbing Håndbold

Håndboldformand: Målet er at spille i den bedste række

Lars Buhl hylder Natasja Clausen for 200 kampe for Ringkøbing Håndbold. Natasja Clausen er en af de spillere, Lars Buhl skal have en snak med, hvis Ringkøbing rykker ned. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hvis Ringkøbing Håndbold skulle rykke ned, vil klubben gøre alt for at komme tilbage i ligaen hurtigst muligt, og drømmen er stadig en dag at komme med i slutspillet.

Ringkøbing: Liga eller 1. division?

Det spørgsmål fylder utroligt meget i og omkring Ringkøbing Håndbold i disse dage.

Og det er helt reelt. Onsdag aften kan Ringkøbing Håndbold nemlig blive sendt ned i 1. division. Det sker, hvis Ringkøbing ikke får to point mere end EH Aalborg i sidste spillerunde i grundspillet.

Men spørgsmålet kan også udskydes. Hvis Ringkøbing klarer frisag i første omgang, venter der en stribe nedrykningskampe og måske endelige kvalifikationskampe mod et hold fra 1. division, inden det hele er afklaret. Så selv om det skulle blive EH Aalborg, der står med en nedrykning onsdag, kan Ringkøbing stadig nå at rykke ned.

Så der er mange, der spørger Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl om, hvad der sker i tilfælde af en nedrykning.

- Selvfølgelig går jeg med de tanker. Men jeg plejer at spørge tilbage, om hvis nu vedkommende eksempelvis kører galt hjem fra arbejde, har de så tænkt på, hvad der skal ske med huset eller sådan noget. Det har de selvfølgelig ikke, og jeg går heller ikke og tænker hvis og hvis hele tiden, siger Lars Buhl.

En nedrykning vil under alle omstændigheder have konsekvenser for Ringkøbing Håndbold.

- Det eneste, vi ved, er, at Jesper Holmris er træner næste sæson. Alt andet er usikkert, fortæller Lars Buhl.

Han er overrasket over, hvor stor historie TV 2 Sport mente, det var, da Lars Buhl kunne fortælle, at samtlige kontrakter med spillere er ophævet i tilfælde af en nedrykning.

- Hvis klubberne er økonomisk ansvarlige, så har de da sikret sig på den måde. Der er ingen dramatik i det. Ingen vil risikere at stå med ligalønninger, hvis man skal spille 1. division. Spillernes agenter sørger da også for, deres spillere er frie, hvis holdet rykker ned. Spillerne har vidst det hele tiden, for det står i deres kontrakter. Der er ingen dramatik i det, forklarer Lars Buhl.

Han har ingen anelse om, hvad en nedrykning vil betyde rent økonomisk. Ringkøbing Håndbold vil miste et tilskud fra Divisionsforeningen. Det beløb har Viborg HK tidligere meldt ud til at være 400.000 kroner.

En eventuel nedrykning vil ikke ændre på drømmene i Ringkøbing Håndbold.

- Vi har i lang tid haft en drøm om at komme med i ligaens slutspil, og vi har hele tiden et mål om at spille med i den bedste række i Danmark. Det mål har vi stadigvæk, og vi har stadig den samme drøm. Derfor vil det dreje sig om hurtigst muligt at komme tilbage i ligaen, hvis vi nu skulle være uheldige at rykke ned, siger Lars Buhl.

Det er mere usikkert, hvem der i så fald skal spille holdet tilbage i ligaen.

- Jeg er sikker på, vi får et hold med god kvalitet. Mange vil gerne spille for os, selv om det hedder 1. division. Hvis vi rykker ned, skal vi have en snak med hver enkelt af de nuværende spillere, og så må vi se, hvor det hele ender, siger Lars Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve havde både held og uheld

Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce