Annonce
Videbæk

Kulturcenter har brug for penge til både tag og gulv: Håbet er at holde fast i 400.000 kroner

Billedet her er fra en lørdag i slutningen af januar 2018, hvor omkring 200 mennesker mødte ind i Troldhede Kultur- og Idrætscenter for at dyste om det jyske mesterskab i det populære brætspil Partners. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Troldhede Kultur- og Idrætscenter håber at blive mødt med velvilje, når kultur- og fritidsudvalget på tirsdag skal vurdere en ansøgning, der blandt omhandler udbedring af et utæt tag.

Troldhede: 'Taget er meget utæt, og vi lapper jævnligt tagpappet. Det flade tag er fra først i 70'erne og er gentagne gange tætnet.'

Sådan lyder nogle af de første linjer i en ansøgning, der er sendt til Ringkøbing-Skjern Kommune. Afsenderne er kassereren og halinspektøren i Troldhede Kultur- og Idrætscenter, der har brug for økonomisk hjælp.

Og det tyder på, at en kommunal håndsrækning bliver godkendt, når medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget på tirsdag mødes virtuelt. I hvert fald indstiller  administrationen ved Ringkøbing-Skjern Kommune, at udvalget 'godkender det reviderede anlægsbudget.'

Annonce


Taget er meget utæt, og vi lapper jævnligt tagpappet. Det flade tag er fra først i 70'erne og er gentagne gange tætnet.

Fra ansøgningen til kommunen


Troldhede Kultur- og Idrætscenter var blandt 31 ansøgere, da der i foråret blev åbnet for en ekstraordinær anlægspulje på kultur- og fritidsområdet. Fra kommunal side skete det med et mål om blandt andet at sikre arbejde til lokale håndværkere under coronakrisen.

Der var i alt 6,6 millioner kroner i puljen, hvorfra der dengang blev sendt 400.000 kroner i retning mod Troldhede. Det lå fint inden for et krav om, at modtagere af den form for kommunale støttekroner selv skal stå for minimum 25 procent af udgifterne til et givent projekt.

Et bedre tilbud

Sidenhen har kassereren og halinspektøren formået at indhente et bedre tilbud på forbedring af taget på Troldhede Kultur- og Idrætscenter. Tilbuddet er godt 100.000 kroner lavere end det første, hvilket betyder, at det kommunale tilskud står til at blive skåret ned til knap 339.000 kroner.

Men håbet er, at kultur- og fritidsudvalget går med til at fastholde det oprindelige tilskud på 400.000 kroner, så der blandt andet også kan sættes gang i udskiftning af et indgangsparti i idrætscentret og gulvet i kantine og kiosk.

Da den ekstraordinære anlægspulje blev præsenteret i foråret, var det med en klausul om, at arbejdet skulle påbegyndes i år. På tirsdagens udvalgsmøde skal det dog drøftes, om der kan gives dispensation til, at arbejdet først påbegyndes i 2021.

Dette skal ses i lyset af, at der rundt om i flere af kommunens kultur- og idrætscentre er usikkerhed omkring økonomien på grund af den vedvarende coronakrise.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Skjern

Efterskole skal finde ny forstander og kirke ny præst: Henning og Torill Kristensen bliver forstanderpar på optagelseshjem

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce