Annonce
Videbæk

Kulturcenter har brug for penge til både tag og gulv: Håbet er at holde fast i 400.000 kroner

Billedet her er fra en lørdag i slutningen af januar 2018, hvor omkring 200 mennesker mødte ind i Troldhede Kultur- og Idrætscenter for at dyste om det jyske mesterskab i det populære brætspil Partners. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Troldhede Kultur- og Idrætscenter håber at blive mødt med velvilje, når kultur- og fritidsudvalget på tirsdag skal vurdere en ansøgning, der blandt omhandler udbedring af et utæt tag.
Annonce

Troldhede: 'Taget er meget utæt, og vi lapper jævnligt tagpappet. Det flade tag er fra først i 70'erne og er gentagne gange tætnet.'

Sådan lyder nogle af de første linjer i en ansøgning, der er sendt til Ringkøbing-Skjern Kommune. Afsenderne er kassereren og halinspektøren i Troldhede Kultur- og Idrætscenter, der har brug for økonomisk hjælp.

Og det tyder på, at en kommunal håndsrækning bliver godkendt, når medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget på tirsdag mødes virtuelt. I hvert fald indstiller  administrationen ved Ringkøbing-Skjern Kommune, at udvalget 'godkender det reviderede anlægsbudget.'


Taget er meget utæt, og vi lapper jævnligt tagpappet. Det flade tag er fra først i 70'erne og er gentagne gange tætnet.

Fra ansøgningen til kommunen


Troldhede Kultur- og Idrætscenter var blandt 31 ansøgere, da der i foråret blev åbnet for en ekstraordinær anlægspulje på kultur- og fritidsområdet. Fra kommunal side skete det med et mål om blandt andet at sikre arbejde til lokale håndværkere under coronakrisen.

Der var i alt 6,6 millioner kroner i puljen, hvorfra der dengang blev sendt 400.000 kroner i retning mod Troldhede. Det lå fint inden for et krav om, at modtagere af den form for kommunale støttekroner selv skal stå for minimum 25 procent af udgifterne til et givent projekt.

Annonce

Et bedre tilbud

Sidenhen har kassereren og halinspektøren formået at indhente et bedre tilbud på forbedring af taget på Troldhede Kultur- og Idrætscenter. Tilbuddet er godt 100.000 kroner lavere end det første, hvilket betyder, at det kommunale tilskud står til at blive skåret ned til knap 339.000 kroner.

Men håbet er, at kultur- og fritidsudvalget går med til at fastholde det oprindelige tilskud på 400.000 kroner, så der blandt andet også kan sættes gang i udskiftning af et indgangsparti i idrætscentret og gulvet i kantine og kiosk.

Da den ekstraordinære anlægspulje blev præsenteret i foråret, var det med en klausul om, at arbejdet skulle påbegyndes i år. På tirsdagens udvalgsmøde skal det dog drøftes, om der kan gives dispensation til, at arbejdet først påbegyndes i 2021.

Dette skal ses i lyset af, at der rundt om i flere af kommunens kultur- og idrætscentre er usikkerhed omkring økonomien på grund af den vedvarende coronakrise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce