Annonce
Vestjylland

Håber på ekstra batteritog til Holstebro-Skjern

Det er stadigvæk de gamle togsæt, der kører ad skinnerne på Vemb-Lemvig-Thyborøn banen, men de står foran en snarlig udskiftning. Arkivfoto: Ole Mortensen
Lemvigbanen gør klar til at sende syv batteritog i udbud med mulighed for at drosle ned til blot tre tog

Lemvig: Måske bliver det ikke blot på Lemvigbanen, der kommer til at køre batteritog. De kommer måske også på strækningen Holstebro-Skjern.

Det vurderer i hvert fald formanden for banen, Arne Lægaard (V), der netop har fået en positiv tilbagemelding fra Trafikministeriet.

Banen har allerede besluttet, at der skal sættes batteritog ind på strækningen mellem Vemb og Thyborøn, men vil også gerne have samme tog på den nye strækning Holstebro-Skjern.

- Vi skrev derfor til trafikministeren og foreslog at skaffe fire batteritog til Holstebro Skjern, og den henvendelse har vi nu fået svar på, siger Arne Lægaard.

Ministeren skriver, at han er villig til at se positiv på anmodningen, men at det skal indgå i de videre forhandlinger.

- Så de viser interesse for batteritog. Det betyder, at vi kan få syv batteritog i udbud i stedet for tre, siger Arne Lægaard.

Banen var allerede klar til at sende tre batteritog i udbud, men nu bliver materialet rettet til.

- Vi vil sende det i udbud på en måde, hvor vi ønsker syv batteritog, men med mulighed for at reducere til tre tog, siger Arne Lægaard.

Med andre ord vil producenterne blive bedt om to priser afhængig af, om banen politisk får godkendt de ekstra tog hos ministeriet eller ej. Arne Lægaard forventer, at udbudsmaterialet vil være klar i marts/april, hvorefter togproducenterne får lejlighed til at vise interesse og senere regne på priserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce