Annonce
Sport

Gymnastikken er hårdt ramt: De to store forårsopvisninger aflyst for andet år i træk

Ringkøbing-Skjern Egnens store gymnastikopvisning i Skjern 2019. Her er det et af egnsholdene - after rep - der er på gulvet. Nu er årets to store gymnastikbegivenheder aflyst. Arkivfoto: Jørgen Kirk
På grund af coronarestriktionerne har Ringkøbing-Skjern Egnens Gymnastikudvalg lukket sæsonen ned. Det betyder, de traditionsrige store gymnastikopvisninger i Skjern og Ringkøbing er aflyst endnu en gang.

Ringkøbing/Skjern: "Grundet de nuværende coronarestriktioner har vi i Ringkøbing-Skjern Egnens Gymnastikudvalg valgt at aflyse vores forårsopvisninger i 2021".

Den nedslående melding har Ringkøbing-Skjern Egnens Gymnastikudvalg følt sig tvunget til at sende ud.

- Vi havde håbet, at vi kunne komme i gang med at træne fra marts og derved have kunnet lave en eller anden form for forårsopvisning - måske endda så sent som i maj eller juni. Desværre er det ikke muligt på grund af restriktionerne. Vi tror ikke, en genåbning for gymnastikken ligger lige om hjørnet. Der er jo ingen, der har nogen anelse om, hvornår det bliver muligt at samles 2000 mennesker indendørs, som vi er til de store opvisninger i Skjern og Ringkøbing. Derfor har vi nu truffet beslutning om en aflysning af forårsopvisningerne i denne sæson, fortæller formanden for udvalget Harald Olesen.


Vi havde håbet, at vi kunne komme i gang med at træne fra marts og derved have kunnet lave en eller anden form for forårsopvisning - måske endda så sent som i maj eller juni.

Harald Olesen, formand for Ringkøbing-Skjern Egnens Gymnastikudvalg


Alle hold har været lukket ned siden midten af december.

- Det er vigtigt for os i Ringkøbing-Skjern Egnens Gymnastikudvalg, at holdene har de bedst mulige forudsætninger for træning inden en eventuel opvisning. Med den lange nedlukning er grundformen meget langt væk, hvilket vil kræve flere ugers træning for at genoprette, fortæller Harald Olesen.

Annonce

De fem egnshold er også lukket ned

Coronarestriktionerne får også flere konsekvenser.

- Det betyder, at gymnastikudvalget vælger at afslutte denne gymnastiksæson. Vores egnshold repræsenterer gymnaster fra hele kommunen, og de fleste af vores hold er over 50 gymnaster eller mere. Det vil kræve meget koordinering og plads at kunne træne udendørs. Rytme ville som sådan godt kunne lade sig gøre, men vi ser det ikke forsvarligt at samle folk fra hele kommunen på nuværende tidspunkt. Vi syntes heller ikke, at det er forsvarligt at træne sine spring udendørs på denne tid af året, fortæller Harald Olesen.

Der er fem hold med samlet omkring 300 gymnaster i Ringkøbing-Skjern Egnen Gymnastikudvalg lige fra et sprinterhold for piger fra 5.-6. klasse til after-rep, hvor nogle deltagere er over 50 år.

DGIs Hovedkredsopvisning i Skjern i 2019. Her er det Tempoholdet fra Tarm/Foresum GF, der er på gulvet . Arkivfoto: Jørgen Kirk

Harald Olesen frygter, den lange nedlukning kan betyde færre gymnaster næste sæson.

- Tag sprinterholdet med de yngste piger. Nu er der to år i træk ikke mulighed for at se dem til opvisninger rundt omkring. Det betyder, små piger ikke kan blive inspireret og måske ville få lyst til selv at dyrke gymnastik. Vi står over for nogle udfordringer fremover, siger Harald Olesen.

Annonce

Det rammer også økonomisk

Økonomisk rammer det også gymnastikudvalget, der ikke får entréindtægter fra deres store stævner.

- Som egnshold har vi forsat udgifter på kontingent, tøj, kørsel med mere. Det betyder også, at gymnasterne ikke får tilbagebetalt nogle penge. Alle stævner er aflyst, og heldigvis har vi ikke indkrævet penge for deltagelse i stævner. De hold, der har bestilt dragter, vil få deres dragt, men det er da træls for dem, at de ikke får brug for dem til opvisninger, fortæller Harald Olesen.

Han er godt klar over, at indendørs idræt måske ikke står forrest i køen, når der bliver løftet på restriktionerne.

- Det er også helt i orden. Det er vigtigere, at de unge igen kan komme i skole og ind på deres ungdomsuddannelser. De skal have en dagligdag så hurtigt som muligt, siger Harald Olesen.

Gymnastikudvalget er altså ved at lukke sæsonen ned.

- Instruktørerne vil indkalde gymnasterne til online afslutning på egnsholdene i uge 12. Indkaldelsen sker via egnsholdenes Facebookgrupper. Vi er allerede ved at finde instruktører til næste sæson, hvor vi håber at starte op med fuld skrue og forhåbentligt uden for mange restriktioner fra start, slutter Harald Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce