Annonce
Ringkøbing

Gymnastikforeningen i Ringkøbing vil holde på drengene

Der skal være særligt fokus på drenge-aktiviteter til gymnastik, hvis man vil holde på dem. Fotograf: Bent Nielsen. Arkivfoto
Drengene falder fra gymnastik som fritidsinteresse, når teenageårene nærmer sig. Det vil DGI gerne ændre på. I Gymnastik i Ringkøbing inviterer man drengene til en særlig dag 27. august.

Ringkøbing: Mange børn begynder til gymnastik, når de er små. Desværre er der især mange drenge, der dropper gymnastikken i 12 års alderen.

For at få dem til at fortsætte og måske endda få flere til at melde sig, har foreningen Gymnastik i Ringkøbing inviteret drengene fra Ringkøbing Skole en tur med i gymnastiksalen.

27. august kan drengene få bevæget sig og eksperimenteret med kroppen på nye måder.

- Med dette initiativ forsøger vi at udfordre drengene, så de kan opleve, hvor fantastisk en idræt gymnastik er. Vi ønsker at vise drengene, at gymnastik ikke kun er fejesving og dans. Idrætten rummer så meget mere, siger Charlotte Ploug, bestyrelsesmedlem hos Gymnastik i Ringkøbing, i en pressemeddelelse.

Annonce

Drenge skal være drenge

Gymnastik i Ringkøbings initiativ er en del af en større indsats i DGI-regi, der skal få drengene til at vælge gymnastikken til, selvom teenagelivet står for døren. Her ved man, der er nødt til at være fokus på den del af gymnastikken, der typisk taler ind til drengenes interesser.

- Der skal være et rum til, at drengene kan være drenge. Derfor bliver det med fuld fart på og med mere fokus på spring end på serier. På at udforske, hvad kroppen kan frem for, hvad der er rigtigt og forkert, siger Henrik Pedersen, gymnastikkonsulent hos DGI Vestjylland, i pressemeddelelsen.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce