Navne

Gymnasierektor: Der har været for mange begravelser i de seneste par år

Hvis rektor Tonny Hansen får en udenbys gæst på besøg, venter der givetvis en udflugt til både hav og fjord. Foto: Jørgen Kirk
Tonny Hansen, rektor på Ringkjøbing Gymnasium, ser frem til at sende 98 studenter videre ud i livet - og at byde en ny flok unge mennesker velkommen til august.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg og min kone har besøg af vores børnebørn i mit sommerhus i Søndervig.

Jeg har nået den alder, hvor man ser livets lange træk gennem de nye generationer i familien og nyder de fem børnebørn - både i Danmark og Norge. Og ja, jeg kan tale længe og meget om, hvor fantastiske de er - mine børnebørn. Det kan alle bedsteforældre vist.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE fjorden og Vesterhavet. Vi har så meget natur at byde på, og det hele ligger lige udenfor døren, så man kan gå eller cykle til det meste.

Vi skulle op i Lyngvig Fyr og gå derfra til Hvide Sande langs havet. Vi skulle så spise på Kommandobroen i Hvide Sande med udsigt over havnen.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR, da jeg var til begravelse. Dem har der været for mange af i de seneste par år. Det giver en masse stof til eftertanke - især, når det er et ungt menneske. Præsterne har gjort det flot og sat sig ind i det menneske, de på familiens vegne tager afsked med.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Paradise' med Coldplay.

Jeg var til mit livs bedste koncert med Coldplay for et par år siden i Parken i København. Fantastisk oplevelse. Der var 50.000 mennesker, der sang med på alle sange.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG invitere min kone tre-fire uger til Australien og New Zealand.

Vi har rejst en del, men mest i Europa - indtil nu. Vi har en drøm om at komme derud, men så kræver det mere end én til to uger.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Paul McCartney. Han har gjort det fremragende i mange år og sat sit præg på ikke blot min generation, men også mine børn.

Jeg hørte ham til en koncert i Oslo for tre år siden, hvor han som 73-årig spillede næsten fire timer uden pause.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at vi snart får studenterhuer på denne årgangs 98 dejlige, unge mennesker. Det er jo finalen på tre års hårdt arbejde og masser af sjov og fællesskab og lidt 'ballade', at de snart forlader gymnasiet i de smukke hestevogne.

Jeg tænker hver gang på Kim Larsens 'De smukke unge mennesker.' Samt på, at jeg så til august siger goddag og velkommen til 100 nye, dejlige unge mennesker.

Jeg har nået den alder, hvor man ser livets lange træk gennem de nye generationer i familien og nyder de fem børnebørn - både i Danmark og Norge

Tonny Hansen, rektor på Ringkjøbing Gymnasium

Tonny Hansen

ALDER: 61 år.

PRIVAT: Gift med Anette Astrup Hansen og far til tre børn - har indtil videre fem børnebørn.

PROFESSION: Rektor på Ringkjøbing Gymnasium.

HJEMBY: Ringkøbing - opvokset i Thorsminde.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce