Annonce
Navne

Gustav fra KG: Fysikcamp er et vild fedt sted

Gustav Gade Hebsgaard fanget i et stille øjeblik på fysik-campen. Pressefoto
For en fysiknørd som Gustav Gade Hebsgaard, der går på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, er der ikke noget bedre sted end Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet at tilbringe sommerferien.

Ringkøbing/Aarhus: Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet summer af energi og aktivitet i denne uge, hvor 44 engagerede gymnasieelever indtager både laboratorier og auditorier mens UNF Fysik Camp 2019 løber af stablen.

Arrangementet, Fysik Camp 2019, afholdes af frivillige fra Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (unf.dk), og har til formål at formidle spændende universitetsfysik til engagerede unge.

"Deltagerne bor sammen, arbejder sammen og hygger sammen i en hel uge. Som ung fysikinteresseret er der få steder, hvor man møder andre ligesindede; men når deltagerne tager hjem fra Fysik Camp igen, er det med nye venner og et større netværk", skriver UNF i en pressemeddelelse.

Annonce

Et vildt fedt sted

Blandt deltagerne i fysikcampen er 19-årige Gustav Gade Hebsgaard, der stammer fra Galten ved Aarhus, men som for tiden bor på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing.

- Fysikcampen er et vildt fedt sted, og man bør virkelig overveje at deltage, hvis man godt kan lide fysik, siger Gustav Gade Hebsgaard.

Han var også med sidste år. Så han var ikke i tvivl om, at han også ville med i år, hvor han netop har afsluttet 2.g.

- Desværre kunne jeg ikke lokke nogle af mine kammerater fra KG med, men så kender jeg jo heldigvis nogle af deltagerne fra sidste år, siger Gustav Gade Hebsgaard.

- Jeg vil nok gå i den retning og blive fysiker efter gymnasiet, og så er det virkeligt godt at være på denne camp, hvor niveauet er noget højere end i gymnasiet. Jeg er allerede ret god til fysik, så jeg har brug for nye udfordringer, siger Gustav Gade Hebsgaard.

- Jeg ved godt, at der er visse kristne mennesker, der har problemer med nogle aspekter af videnskaben, men for mig passer videnskab og kristendom ret godt sammen. I fysik kan vi kigge på Guds værk og studere det, siger Gustav Gade Hebsgaard.

Han er blevet ret glad for at gå på Det Kristne Gymnasium.

- Det er et af de bedste steder, som jeg nogensinde har været. Det er virkeligt blevet mit hjem. Det kristne miljø og studentermiljøet er fantastisk. Vi er gode venner på tvært af det hele, og lærerne er gode til at lytte, og til at hjælpe os videre. Og så er Ringkøbing jo også bare et vildt flot sted, siger Gustav Gade Hebsgaard i en pause under campen, der varer til lørdag den 27. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce