Annonce
Ringkøbing

Gulvløber til strandgæster i Vedersø Klit: Terræntæppe gør det nemmere at komme på stranden

Den seje tur gennem det løse sand til stranden i Vedersø Klit er nu erstattet af dette fine terræntæppe. Foto: John G. Christensen.
Nyt terræntæppe gør adgangen til stranden ved Vedersø Klit meget nemmere for gående - og for redningskøretøjer.
Annonce

VEDERSØ KLIT: Vejret kunne simpelthen ikke være bedre, da Vedersø Klit fredag fejrede, at badestedet har fået en ny "gulvløber", der vil gøre adgangen til stranden langt bedre.

Byrådet bevilgede for kort tid siden 325.000 kroner til indkøb af et såkaldt terræntæppe på redningsvej C142 ved Vedersø Klit, og fredag blev det første gang rullet ud.

Tæppet lægges på redningsvejen i sommerperioden og tages ned igen i vinterperioden, og formålet er selvfølgelig at gøre det lettere for gangbesværede, børnefamilier og folk i al almindelighed at komme ned på stranden. Terræntæppet, der er udført i hørt komprimeret plastmateriale, tåler også tung transport, og vil derfor give forbedret adgang til stranden for redningskøretøjer.

Terræntæppet har stået højt på Vedersø Klit Grundejerforenings ønskeliste gennem en årrække. I 2016 var der afsat en halv million kroner til etablering af en handicapvenlig sti på nordsiden af redningsvejen. Kystdirektoratet sagde nej, en beslutning der i 2018 blev afvist af Naturklagenævnet. I mellemtiden kom etableringen af et terræntæppe i stedet på dagsordenen.

Det bliver grundejerforeningen, der får til opgave at vedligeholde terræntæppet. Hertil hjælper en check på 25.000 kroner, som Feriepartner Vedersø Klit gav foreningen i forbindelse med indvielsen af terræntæppet.

Formand Peter Ørskov Nielsen er glad - både for tæppet, gaven fra udlejningsbureauet og for folks reaktioner.

- Da vi havde fået rullet tæppet ud, mødte jeg på stranden en kvinde, der fortalte, at på grund af dårlige ben havde hun ikke været på stranden i flere år. Nu planlagde hun at gå derned igen allerede samme aften. Så bliver man glad, for det er jo netop derfor, vi så længe har ønsket os bedre adgangsforhold, siger han.

I øvrigt er terræntæppet ikke eneste forbedring af det, man kunne kalde turisme-infrastrukturen i Vedersø Klit-området. I løbet af kort tid begynder etableringen af den otte kilometer lange natursti mellem Sidselbjerg i syd og Vedersø Klit, der kommer til at forløbe ude i det smukke klitlandskab.

Terræntæppet rulles ud. Foto: John G. Christensen.
Borde og bænke for enden af terræntæppet blev straks taget i brug. Foto: John G. Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce