Annonce
Danmark

Gule skilte og rabatter i massevis: Det skal du være opmærksom på i januarudsalget

Bare fordi en vare er købt til nedsat pris, skal den stadig leve op til almindelige forventninger - og gør den ikke det, så gælder reklamationsretten. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Januarudsalget er i fuld gang. Men ligesom priserne på hvidevarer kan det være svært at holde overblikket over de mange gule skilte og rabatter på nettet og butikkerne. Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, giver fire gode råd til, hvad forbrugerne skal være opmærksomme på.

.

Annonce

1. Gå efter priser, ikke rabatter

Januarudsalget er ikke et nær så godt tidspunkt at købe nye ting, som mange tror. Ifølge Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk viser flere undersøgelser, at august er den billigste måned at handle i. Foto: Forbrugerrådet Tænk

- Tjek om prisen reelt er lav. Til udsalg bliver der lokket med en masse rabatter og nedsatte priser. Nogle gange viser det sig, at prisen op til udsalget var sat kunstigt op, så rabatten til udsalget ser kunstig stor ud. Derfor skal forbrugerne gå efter priser og ikke rabatter. På Pricerunner og Edbpriser kan de tjekke, om varen kan fås billigere andre tidspunkter på året. Tjek for eksempel ved Black Friday. På Pricerunner kan forbrugerne også se, om varen er billigere til salg et andet sted.

2. Træk vejret

- Et af vores vigtigste råd er: Træk lige vejret og overvej, om du overhovedet har brug for det her produkt. Der sker bare noget, når man træder ind i et stormagasin med gule skilte og rabatter over alt. Man bliver nemt grebet af stemningen, og mange kan blive fristet til at købe noget, de ikke har behov for. Det går ud over miljøet, og du spilder dine penge, hvis du ikke får brugt produktet.

3. Udsalg er også oprydning

- Udsalg er en god måde for butikkerne til at kunne rydde op i deres lagre med mindre attraktive produkter. Ofte er det ikke det nyeste og flotteste, der kommer på udsalg. Det bliver bluser i sjove farve og i sjove faconer, fordi der ryddes op. Du skal have in mente, at hvis du går efter spritnye ting, er det måske ikke til udsalg, du skal købe.

4. Husk dine rettigheder

- Husk at du under et udsalg også har de rettigheder, du ellers har. Der er reklamationsret, og hvis du gemmer bonen gælder reklamationsretten i to år. Hvis du køber på nettet er der automatisk 14 dages returret. De fysiske butikker har ikke automatisk returret, men de kan tilbyde det som en service. Tjek, hvad du har ret til, inden du køber en vare i en fysisk butik. Sørg for at returretten er skriftligt dokumenteret på kvitteringen og læg mærke til, hvad fristen er for at bytte varer i fysiske butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce