Annonce
Skjern

Guld, glimmer og jubel foran webcam: Skoleklasser skulle ikke snydes for årets quiz

Sådan hilser man med jubel på deltagerne. Et thumps up via webcam. Foto: Christian Baadsgaard
Årets Smart Parat Svar blev afviklet fra et kælderrum under Skjern Bibliotek. Og selv om coronaen lagde en dæmper på det, var der stadig glimmer og jubel.
Annonce

SKJERN: Som sædvanlig har coronaen været tæt på at aflyse noget, men når man bruger sine nytillærte færdigheder udi videosamtaler, så behøver det ikke at rygte på gulvet.

Det gjorde det heller ikke, da biblioteket onsdag formiddag afviklede årets udgave af Smart Parat Svar - en quiz for elever i 6. klasse.

Normalt plejer det at være med fest og farver på biblioteket, og det blev det så igen, bare i lidt ændret udgave. I et mødelokale under Skjern Bibliotek var der pyntet op med guldglimmer på væggen, og quizmaster Per Høgh Sørensen var hoppet i en jakke med TVs prøvebillede, mens eleverne på skærmen havde fået et link til at deltage.

Undervejs blev der jublet - ud af den bærbares højtalere. Bortset fra at de ikke var samlet i samme rum, så var næsten alt som det plejer. Og så alligevel ikke.

- Det er sjovere, når man mødes fysisk, og det er langt at foretrække, konstaterede bibliotekar Karin Kinch, der sammen med sin kollega Bodil Hejlsvig assisterede Per Høgh Sørensen under quizzen med at holde styr på spørgsmålene og votere i tvivlstilfælde.

Annonce

Noget for alle

Quizzen var med en række kategorier, som mange 6. klasses-elever er fortrolige med og vidende om.

Meget aktuelt var der en kategori om pandemier, som eleverne valgte og svarede rigtigt på. De elever, der er glade for bøger og film, kunne blandt andet vælge kategorier om Harry Potter og Star Wars - sidstnævnte er Per Høgh Sørensens egen favorit, afslørede han - og de sportsinteresserede kunne vælge kategorier som superligafodbold, håndboldligaen og e-sport-holdet Astralis.

6. klasserne var med fra Faster, Tarm og Stauning. Foto: Christian Baadsgaard
Per Høgh Sørensen var hoppet i en jakke, der var lavet af stof med TVs prøvebillede på. Den havde han lånt af en kollega. Foto: Christian Baadsgaard

Faktisk måtte der voteres ekstra, for en af eleverne fra Tarm Skole var så meget inde i superligaen, at hans svar måtte godkendes, selv om det ikke var det officielle svar, men at det faktuelt set var korrekt.

Bibliotekar Karin Kinch hjalp med at holde styr på spørgsmålene. Foto: Christian Baadsgaard

- I denne quiz er der både noget for dem, der interesserer sig for det boglige, og dem der måske ikke læser så mange bøger, men interesserer sig for fodbold. Alle har en chance, fortæller Per Høgh Sørensen.


I denne quiz er der både noget for dem, der interesserer sig for det boglige, og dem der måske ikke læser så mange bøger, men interesserer sig for fodbold. Alle har en chance.

Per Høgh Sørensen, quizmaster og kulturchef


Den mangfoldighed er også et varemærke for biblioteket.

- Det, vi kan give, er viden på mange måder, fortæller Bodil Hejlsvig.

Vinderen blev Big Rainbow fra 6.A på Tarm Skole, der sejrede i et tæt kapløb i sidste runde.

Bodil Hejlsvig holdt styr på tiden og point. Foto: Christian Baadsgaard
Det er svært at juble gennem en skærm, men det lykkedes alligevel. Foto: Christian Baadsgaard
Et meget aktuelt emne - nemlig pandemier - var med som kategori. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce