Annonce
Sport

Gul trøje giver Mørkøv en uventet hård Tour

Christian Hartmann/Reuters
Michael Mørkøv er kommet på hårdt arbejde, fordi Quick-Step skal forsvare Julian Alaphilippes gule trøje.

Han er udtaget til Tour de France som specialarbejder, der primært skal vise sit værd som leadoutman for Elia Viviani, når etaperne skal afgøres i en massespurt.

Men for Michael Mørkøv har arbejdsopgaverne i det franske etapeløb ændret sig radikalt med holdkammeraten Julian Alaphilippes overraskende lange periode i den gule førertrøje.

- Jeg troede egentlig, at jeg skulle køre et rimelig let Tour de France, hvor jeg skulle sidde på hjul på de fleste af de 21 etaper og så ellers trække Elia Viviani frem i små 500 meter engang imellem.

- Men det skal jeg da love for, at der er blevet lavet om på, siger Michael Mørkøv.

Med Alaphilippe i gult skal Mørkøv og co. tidligt på arbejde for at holde udbrud i skak, selv på de hårde bjergetaper hvor Quick-Step normalt holder lav profil.

- Fra at være henholdsvis sprinter og del af leadoutkæden så er Viviani og jeg jo blevet del af et hårdtarbejdende hold, som kører i et meget mere monotont tempo fra starten af etaperne.

- Ovenikøbet kommer man til at kæmpe for at nå i mål indenfor tidsgrænsen, når man lige har knoklet. Det er en udfordring, siger Michael Mørkøv.

På søndagens etape i Foix Prat d'Albis kom Mørkøv og holdkammeraten Maximiliano Richeze i mål som henholdsvis tredjesidst og sidst. De var mere end en halv time efter etapevinder Simon Yates.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce