Annonce
Videbæk

Guidede besøg hos får og malkegeder

Tobias Christensen viser rundt blandt de mange malkegeder og gedekid. Pressebillede
To gårde byder på oplevelser med geder og får i juli og august.
Annonce

VIDEBÆK: Hvordan er livet på en gård med får eller malkegeder? Det kan man finde ud af i løbet af sommeren, når to lokale gårde med henholdsvis økologiske malkegeder og naturplejefår en række eftermiddage åbner stalddøren i halvanden time til guidede gårdbesøg for hele familien.

Gården "Nørgaards Geder" i Nr. Vium er en af landets største gedefarme med økologiske malkegeder. Her kan man fem tirsdage fra tirsdag 30. juni, kl. 14 til 15.30, opleve, hvordan de 320 geder malkes og fodres. Og så kan man samtidigt klappe de små gedekid.

I juli og august kan man desuden på torsdage fra torsdag 2. juli mellem kl. 14.30 og 16 også få en guidet rundvisning på Lystbækgaard i Torsted.

På Lystbækgaard kommer man ud til fårene for at mærke deres pels og klappe lammene. Pressebillede

Her fortæller hyrderne om fårenes arbejde med naturpleje, og i værkstederne kan man opleve, hvordan ulden bruges som i gamle dage.

Begge steder er der gårdbutikker med de ultralokale fødevarer.

På Lystbækgaard er der i øvrigt også mulighed for at deltage i den guidede tur "Velkommen til ulveland" mandag aften og onsdag eftermiddag med fokus på ulven og det vestjyske landskab.

Her er der krav for forhåndstilmelding via blandt andet facebooksiden "Velkommen til ulveland", mens man ved gårdbesøgene blot skal møde frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce