x
Annonce
Sport

Gudmundsson nedlagde Danmark: Nu skal vi ned på jorden

Tt News Agency/Reuters
Island åbnede EM med en overraskende sejr over Danmark, men Gudmundur Gudmundsson lader sig ikke rive med.

Islands landstræner Gudmundur Gudmundsson fik has på sit tidligere hold, da islændingene åbnede EM med en overraskende sejr på 31-30 mod Danmarks verdensmestre.

Gudmundsson førte for fire år siden Danmark frem til OL-guld i Rio og forlod jobbet efter et større drama.

- For mig havde det her intet med revanche at gøre.

- Jeg er her med Island for at få resultater og komme videre ved EM. Vi kæmper for at komme videre til mellemrunden, og Danmark var bare en modstander.

- Nu skal vi ned på jorden igen, for vi er i en meget svær pulje, siger Gudmundur Gudmundsson.

På mandag skal Island op mod Rusland, inden Ungarn venter i den sidste gruppekamp. Blot to hold går videre til mellemrunden, så den uventede sejr over Danmark luner gevaldigt hos øboerne.

Den 59-årige træner forsøgte at udnytte sit indgående kendskab til lørdagens modstander, som han op til kampen kaldte verdens bedste.

- Det er ikke nemt at slå sådan et fantastisk hold som Danmark.

- Jeg trænede dem frem til 2017, og jeg kan se, at Danmark spiller med samme forsvar, som man gjorde under mig. De vandt VM med det forsvar, og jeg kender mange af spillerne, siger Gudmundsson.

Han afviser, at sejren føles ekstra sød, fordi han fik en lidt broget afsked med jobbet som dansk landstræner.

- Det må man komme ud af. Jeg er taknemmelig for de tre år som dansk landstræner. Jeg vandt OL-guld med Danmark, og det er det, jeg tænker tilbage på nu.

- Jeg har et andet hold nu. Jeg vil ikke blive ved med at tale om det. Jeg er meget glad - også for at arbejde med det islandske hold i dag. Sådan tænker jeg, siger Gudmundsson.

Danmarks Henrik Møllgaard tror heller ikke, at Islands landstræner har frydet sig ekstra over at slå netop Danmark.

- Måske har han hygget sig lidt med det. Han er en god fyr og en dygtig træner.

- Island har et fedt landshold og sjove spillere, så det er ikke så overraskende, at de nogle gange slår nogle dygtige hold. Det skulle bare ikke have været os.

- Det betyder ikke noget for mig, at det var Gudmundur, vi tabte til. Jeg tror også, at han er ret ligeglad, siger Møllgaard.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce