Annonce
Sport

Gudmundsson nedlagde Danmark: Nu skal vi ned på jorden

Tt News Agency/Reuters
Island åbnede EM med en overraskende sejr over Danmark, men Gudmundur Gudmundsson lader sig ikke rive med.

Islands landstræner Gudmundur Gudmundsson fik has på sit tidligere hold, da islændingene åbnede EM med en overraskende sejr på 31-30 mod Danmarks verdensmestre.

Gudmundsson førte for fire år siden Danmark frem til OL-guld i Rio og forlod jobbet efter et større drama.

- For mig havde det her intet med revanche at gøre.

- Jeg er her med Island for at få resultater og komme videre ved EM. Vi kæmper for at komme videre til mellemrunden, og Danmark var bare en modstander.

- Nu skal vi ned på jorden igen, for vi er i en meget svær pulje, siger Gudmundur Gudmundsson.

På mandag skal Island op mod Rusland, inden Ungarn venter i den sidste gruppekamp. Blot to hold går videre til mellemrunden, så den uventede sejr over Danmark luner gevaldigt hos øboerne.

Den 59-årige træner forsøgte at udnytte sit indgående kendskab til lørdagens modstander, som han op til kampen kaldte verdens bedste.

- Det er ikke nemt at slå sådan et fantastisk hold som Danmark.

- Jeg trænede dem frem til 2017, og jeg kan se, at Danmark spiller med samme forsvar, som man gjorde under mig. De vandt VM med det forsvar, og jeg kender mange af spillerne, siger Gudmundsson.

Han afviser, at sejren føles ekstra sød, fordi han fik en lidt broget afsked med jobbet som dansk landstræner.

- Det må man komme ud af. Jeg er taknemmelig for de tre år som dansk landstræner. Jeg vandt OL-guld med Danmark, og det er det, jeg tænker tilbage på nu.

- Jeg har et andet hold nu. Jeg vil ikke blive ved med at tale om det. Jeg er meget glad - også for at arbejde med det islandske hold i dag. Sådan tænker jeg, siger Gudmundsson.

Danmarks Henrik Møllgaard tror heller ikke, at Islands landstræner har frydet sig ekstra over at slå netop Danmark.

- Måske har han hygget sig lidt med det. Han er en god fyr og en dygtig træner.

- Island har et fedt landshold og sjove spillere, så det er ikke så overraskende, at de nogle gange slår nogle dygtige hold. Det skulle bare ikke have været os.

- Det betyder ikke noget for mig, at det var Gudmundur, vi tabte til. Jeg tror også, at han er ret ligeglad, siger Møllgaard.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce