Annonce
Sport

Guardiola fokuserer på Burnley efter derby-sejr

Phil Noble/Reuters
Manchester City sikrede sig førstepladsen og kan selv afgøre mesterskabet, da Manchester United blev slået.

Kampen var dårligt fløjtet af, og Manchester City-spillerne havde dårligt haft tid til at fokusere på sejren, før City-manager Josep Guardiola var videre.

2-0-sejren over Manchester United på Old Trafford optog ikke Guardiola særlig meget, da han med det samme rettede blikket mod næste opgave.

De tre point betød, at City spillede sig på førstepladsen med 89 point foran Liverpool med 88 point.

Sejren over lokalrivalerne er derfor kun noget værd, hvis City formår at holde fast i de sidste tre runder i mesterskabsdysten mod Liverpool.

- Jeg fortalte spillerne, at de ikke skal læse aviser i morgen. De skal ikke se tv. De skal udelukkende slappe af og sove meget og være klar mod Burnley.

- Nu skal vi til Burnley, og vi ved, hvor svært det bliver. Det er vigtigt, at vi bevarer roen. Vi er ikke mestre endnu med tre kampe igen. Det er helt utroligt med de point, vi og Liverpool har, siger Guardiola ifølge Sky Sports.

Sejren blev sikret i anden halvleg, efter at Leroy Sané var sendt på banen som erstatning for Fernandinho hos gæsterne. Det styrkede Citys offensiv efter 0-0 i første halvleg.

Sané var hurtigt involveret i det offensive spil, og tre minutter senere kunne City så juble, da Bernardo Silva scorede til 1-0, hvorefter Sané scorede målet til 2-0.

Tyskeren var da også tilfreds efter sejren.

- Det var en svær kamp. Vi havde problemer i første halvleg, men vi gjorde det godt til slut. Vi havde tålmodighed og spillede vores spil.

- Guardiola forsøger altid at få os til at se, hvad vi gør godt og skidt og viser os eksempler. Man håber altid at komme på banen, hvis man starter ude og specielt i et lokalderby.

- Jeg ventede bare og håbede, og jeg vidste, at jeg skulle reagere hurtigt, da Raheem Sterling spillede bolden til mig. Nu nyder vi det bare og fokuserer. Det er stadig i vores egne hænder, siger Leroy Sané om sit mål og mesterskabskampen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce