Annonce
Sport

Guardiola fokuserer på Burnley efter derby-sejr

Phil Noble/Reuters
Manchester City sikrede sig førstepladsen og kan selv afgøre mesterskabet, da Manchester United blev slået.

Kampen var dårligt fløjtet af, og Manchester City-spillerne havde dårligt haft tid til at fokusere på sejren, før City-manager Josep Guardiola var videre.

2-0-sejren over Manchester United på Old Trafford optog ikke Guardiola særlig meget, da han med det samme rettede blikket mod næste opgave.

De tre point betød, at City spillede sig på førstepladsen med 89 point foran Liverpool med 88 point.

Sejren over lokalrivalerne er derfor kun noget værd, hvis City formår at holde fast i de sidste tre runder i mesterskabsdysten mod Liverpool.

- Jeg fortalte spillerne, at de ikke skal læse aviser i morgen. De skal ikke se tv. De skal udelukkende slappe af og sove meget og være klar mod Burnley.

- Nu skal vi til Burnley, og vi ved, hvor svært det bliver. Det er vigtigt, at vi bevarer roen. Vi er ikke mestre endnu med tre kampe igen. Det er helt utroligt med de point, vi og Liverpool har, siger Guardiola ifølge Sky Sports.

Sejren blev sikret i anden halvleg, efter at Leroy Sané var sendt på banen som erstatning for Fernandinho hos gæsterne. Det styrkede Citys offensiv efter 0-0 i første halvleg.

Sané var hurtigt involveret i det offensive spil, og tre minutter senere kunne City så juble, da Bernardo Silva scorede til 1-0, hvorefter Sané scorede målet til 2-0.

Tyskeren var da også tilfreds efter sejren.

- Det var en svær kamp. Vi havde problemer i første halvleg, men vi gjorde det godt til slut. Vi havde tålmodighed og spillede vores spil.

- Guardiola forsøger altid at få os til at se, hvad vi gør godt og skidt og viser os eksempler. Man håber altid at komme på banen, hvis man starter ude og specielt i et lokalderby.

- Jeg ventede bare og håbede, og jeg vidste, at jeg skulle reagere hurtigt, da Raheem Sterling spillede bolden til mig. Nu nyder vi det bare og fokuserer. Det er stadig i vores egne hænder, siger Leroy Sané om sit mål og mesterskabskampen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce