Annonce
Læserbrev

Grundlag for et videnssamfund: Flere unge skal uddannes til håndværkerfagene

Læserbrev: Hvis du skal have lavet et nyt køkken, badeværelse eller et nyt tag, så skal du væbne dig med tålmodighed, for ventetiden på at få en kvalificeret håndværker er stigende, og der skal uddannes flere unge til håndværkerfagene.

Jeg tror, vi har et problem i vort samfund, og det er skræmmende, hvis en stor del af en hel generation af forældre er blevet overbeviste om, at det kun er den akademiske vej, der kan føre til det gode og lykkelige liv.

Hvis der er nogle unge, som tænker på, at de er mindre værd, fordi de går erhvervsvejen, så vil jeg være en af dem, der viser fanen og siger, - "det er du ikke”.

Det danske uddannelsessystem har i den grad fejlet, hvis den ikke formår at skabe forståelse for, at vores udvikling de sidste par hundrede år ikke havde været muligt uden dygtige håndværkere og andre grupper af dygtige faglige medarbejdere.

Det er en skrøne, at Danmark kan leve af at være et videnssamfund, hvis der ikke er dygtige håndværkere, der kan ligge til grund for en dygtig industri. Hvordan skal vi så betale for et samfund, der er attraktivt at udvikle noget i.

Fordelen ved at være håndværker er, at man lige meget, hvor man kommer i Danmark, med stolthed kan se dygtigt og flot opførte bygninger og infrastruktur. Det skal vi være stolte af.

Hvor ville lægerne være, hvis vi ikke kunne bygge sygehuse. Hvad skulle vi med ingeniørerne, hvis vi ikke kunne bygge. Hvad skulle vi med professorer samt mange andre faggrupper, hvis der ikke var bygninger, hvor de kunne indervise.

Så hvis du er stolt af at bo i et land, hvor du kan uddanne dig til det, du drømmer om, så smil og sig tak næste gang, du møder en håndværker, det kan jo være, at han engang skal bygge dit drømmehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce