Annonce
Erhverv

Grundejerforening i voldsomt udfald mod kommunen: - Vi er blevet tvangsgift med Lalandia

Formanden for Grundejerforeningen Søndervig Feriepark, Villy Hove, er ikke tilfreds med, hvordan Lalandia-samarbejdet er foregået med kommunen. Foto: Mikkel Jezequel
Grundejerforening føler sig ikke hørt i Lalandia-projekt og protesterer over større udgifter til renovation. Borgmester er uforstående over for anklage, men inviterer til dialog.

Søndervig: Gæster fra nær og fjern var inviteret til Søndervig, da Lalandia holdt rejsegilde for deres badeland, Aquadome. En af gæsterne var Villy Hove, der er formand for Grundejerforeningen Søndervig Feriepark. Under sin tale til gildet kom han med noget af en kritik af projektet.

- Vi er jo indgået i et tvangsægteskab med Lalandia og er blevet voldtaget økonomisk af kommunen, fortalte Villy Hove i sin tale til rejsegildet.

Hos Grundejerforeningen Søndervig Feriepark har de pludselig fået en del flere huse under deres vinger. Før Lalandia kom til, var der 43 huse i grundejerforeningen, men nu er der altså kommet 483 huse mere til.

Annonce

- Det er ikke noget problem, at der er flere huse. Det er vi sådan set glade for. Og vi er glade for samarbejdet med Lalandia, men vi har bare ikke haft meget at skulle have sagt i sagen, fortæller Villy Hove.

Tvungen betaling

For Villy Hove og resten af grundejerforeningen kommer det helt store problem i forbindelse med, hvem der skal betale for husenes renovation, da der skal nye miljøstationer til i forbindelse med Lalandia-byggeriet.

- Det har altid været sådan, at den enkelte husejer selv har skulle betale for renovation. Men nu har kommunen besluttet, at det er grundejerforeningen, der skal betale det. Og det har de besluttet hen over hovederne på os, siger Villy Hove.

Grundejerforeningen har gjort indsigelse mod beslutningen, og Villy Hove afventer et virtuelt møde med borgmesteren.

- Vi har slet ikke midler til at betale det. Det vil betyde, at vi skal sætte kontingentet op med 2000 kroner, og det vil vi ikke, siger han.

Grundejerne i foreningen betaler i forvejen et kontingent på 9000 kroner. Villy Hove kan ikke se, hvorfor der skulle være grund til, at sætte det op. Han mener, at man blot burde holde fast i, at den enkelte husejer selv betaler for renovation.

- Hverken i Rødby eller Billund har man påtvunget grundejerforeningen at betale for det, så hvorfor skal man gøre det her, spørger Villy Hove.

Annonce

Borgmester ryster på hovedet

Borgmester Hans Østergaard (V) var også til stede ved rejsegildet, da Villy Hove holdt sin tale. Han sad blandt publikum og rystede på hovedet med et let smil på læberne.

- Jeg tænker ikke, vi har voldtaget dem økonomisk. Det er en proces, vi har gang i. Vi er i dialog med grundejerforeningen, og håber, vi finder nogle løsninger, som vi alle kan være i, siger Hans Østergaard.

Tidligere har de 43 huse i grundejerforeningen haft molokker til affaldet, men i takt med at antallet af huse i foreningen er blevet mere end tidoblet, mener kommunen, at man er nødt til at lave nogle ændringer. Og hos kommunen står man fast på, at hvis man har fælles affald, så er det fællesskabet, der skal betale og ikke den enkelte husstand.

- Jeg kan godt forstå, at man er træt af, at skulle ud og kræve flere penge i kontingent. Men husejerne skal jo af med pengene under alle omstændigheder. Nu skal det bare betales gennem kontingent frem for egenbetaling, siger borgmesteren.

Annonce

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Navne For abonnenter

Ny psykolog i byen: Krista er klar til at luge ud i angst og stress sammen med sin far

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Butiksejer afslørede tyv på nettet - det koster bøde på 4000 kroner: - Jeg må sige, at det er det værd

Skjern For abonnenter

Nu skal der saneres i Skjern: Hansen & Larsen køber udtjente huse op på stribe - her er deres plan

Sport

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Tarm

47-årig dømt for at besidde narko: Amfetamin var til ham selv

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: 1695 børn og voksne er smittet den seneste uge - et sogn topper igen listen

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Ringkøbing-Skjern

Vild politijagt: 42-årig ville ikke stoppes af politiet - efter 20 minutter kørte han over en sømmåtte

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Ringkøbing-Skjern

Bedstefar tiltalt for overgreb og trusler mod børnebørn: De fik hjælp til at finde på det

Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Hvide Sande

Vinterbadning på turbo: Først hyperventilerer du, og så dykker du ned i iskoldt vand

Annonce