Annonce
Erhverv

Grundejerforening i voldsomt udfald mod kommunen: - Vi er blevet tvangsgift med Lalandia

Formanden for Grundejerforeningen Søndervig Feriepark, Villy Hove, er ikke tilfreds med, hvordan Lalandia-samarbejdet er foregået med kommunen. Foto: Mikkel Jezequel
Grundejerforening føler sig ikke hørt i Lalandia-projekt og protesterer over større udgifter til renovation. Borgmester er uforstående over for anklage, men inviterer til dialog.

Søndervig: Gæster fra nær og fjern var inviteret til Søndervig, da Lalandia holdt rejsegilde for deres badeland, Aquadome. En af gæsterne var Villy Hove, der er formand for Grundejerforeningen Søndervig Feriepark. Under sin tale til gildet kom han med noget af en kritik af projektet.

- Vi er jo indgået i et tvangsægteskab med Lalandia og er blevet voldtaget økonomisk af kommunen, fortalte Villy Hove i sin tale til rejsegildet.

Hos Grundejerforeningen Søndervig Feriepark har de pludselig fået en del flere huse under deres vinger. Før Lalandia kom til, var der 43 huse i grundejerforeningen, men nu er der altså kommet 483 huse mere til.

Annonce

- Det er ikke noget problem, at der er flere huse. Det er vi sådan set glade for. Og vi er glade for samarbejdet med Lalandia, men vi har bare ikke haft meget at skulle have sagt i sagen, fortæller Villy Hove.

Tvungen betaling

For Villy Hove og resten af grundejerforeningen kommer det helt store problem i forbindelse med, hvem der skal betale for husenes renovation, da der skal nye miljøstationer til i forbindelse med Lalandia-byggeriet.

- Det har altid været sådan, at den enkelte husejer selv har skulle betale for renovation. Men nu har kommunen besluttet, at det er grundejerforeningen, der skal betale det. Og det har de besluttet hen over hovederne på os, siger Villy Hove.

Grundejerforeningen har gjort indsigelse mod beslutningen, og Villy Hove afventer et virtuelt møde med borgmesteren.

- Vi har slet ikke midler til at betale det. Det vil betyde, at vi skal sætte kontingentet op med 2000 kroner, og det vil vi ikke, siger han.

Grundejerne i foreningen betaler i forvejen et kontingent på 9000 kroner. Villy Hove kan ikke se, hvorfor der skulle være grund til, at sætte det op. Han mener, at man blot burde holde fast i, at den enkelte husejer selv betaler for renovation.

- Hverken i Rødby eller Billund har man påtvunget grundejerforeningen at betale for det, så hvorfor skal man gøre det her, spørger Villy Hove.

Annonce

Borgmester ryster på hovedet

Borgmester Hans Østergaard (V) var også til stede ved rejsegildet, da Villy Hove holdt sin tale. Han sad blandt publikum og rystede på hovedet med et let smil på læberne.

- Jeg tænker ikke, vi har voldtaget dem økonomisk. Det er en proces, vi har gang i. Vi er i dialog med grundejerforeningen, og håber, vi finder nogle løsninger, som vi alle kan være i, siger Hans Østergaard.

Tidligere har de 43 huse i grundejerforeningen haft molokker til affaldet, men i takt med at antallet af huse i foreningen er blevet mere end tidoblet, mener kommunen, at man er nødt til at lave nogle ændringer. Og hos kommunen står man fast på, at hvis man har fælles affald, så er det fællesskabet, der skal betale og ikke den enkelte husstand.

- Jeg kan godt forstå, at man er træt af, at skulle ud og kræve flere penge i kontingent. Men husejerne skal jo af med pengene under alle omstændigheder. Nu skal det bare betales gennem kontingent frem for egenbetaling, siger borgmesteren.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Koks i V.Strandsbjerg-beboeres invitation til møde hos Vestas

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjyske svinebønder bløder: Kødpriserne er i bund og priser på smågrise sætter ny bundrekord

Ringkøbing For abonnenter

48-årige Peter havde gjort alt klar. Nu er han død - og dybt savnet i byen, som han hjalp og som hjalp ham

Ringkøbing-Skjern

USA satser på havvindmøller: Vestas er tæt på rekordordre

Hvide Sande

Mangel på hænder betød færre boder til Foodfestival: - Der skal flere til, hvis vi skal fortsætte

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Hvide Sande For abonnenter

To kvinder udsat for krænkende chef: Lynede bukser ned og ville snakke lønforhøjelse

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Hvide Sande For abonnenter

Da manden døde, blev Grethe fast inventar ved sidelinjen: Nu elsker hun fodbold, så det kan høres over hele banen

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Ringkøbing

Nygade spærret for en kort bemærkning - overtages af motocross-akrobater

Ringkøbing IF For abonnenter

Ringkøbing IFs nye angriber Arman Taranis: Jeg er god nok til superligaen

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Annonce