Sport

Groth leverer nyt mirakelcomeback og er i semifinale

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Jonathan Groth var igen nede med matchbolde, men han kom tilbage og er semifinaleklar ved European Games.

Hvor mange liv er Jonathan Groth udstyret med ved European Games?

I hvert fald nogle stykker. Tirsdag var han igen på randen af exit, men fik kæmpet sig tilbage og vandt.

Ligesom i sin første kamp i turneringen var Danmarks bedste bordtennisspiller nede med flere matchbolde, inden det lykkedes at vinde med 4-3 i sæt i kvartfinalen.

Denne gang slog han slovakken Wang Yang med 11-9, 7-11, 12-14, 10-12, 12-10, 11-3, 11-7.

Dermed er Groth klar til semifinalen og er bare en sejr fra at indløse medalje samt en af de tre OL-pladser, der er på spil i den stærkt besatte turnering.

Han gav sig selv noget af et rygstød, da han i mandagens ottendedelsfinale slog den forsvarende mester, tyskeren Dimitrij Ovtcharov, med 4-0 i sæt i det, han mandag betegnede som sit livs bedste kamp.

Spillet levede han ikke op til tirsdag, men mindre kunne altså gøre det til sidst. Denne gang vandt han på fight.

Det startede godt. Kampen blev indledt med defensive dueller, og de tre første endte alle med, at Wang Yang fejlede, og så førte Groth 3-0.

Danskeren fik slovakken til at forcere sit spil, og det udløste fejl, så føringen blev øget til 8-3.

Så ramte Wang Yang imidlertid en stime og udlignede til 8-8. Det virkede bekymrende, men så forpagtede danskeren heldet.

Efter en lang duel fik han hjælp af en netruller til føring 9-8 og minsandten endnu én på den anden sætbold, der gav sejr på 11-9.

I andet sæt fik Groth hjælp af bordkanten til at starte en lille stime, der ændrede 2-4 til 5-4, men derfra var det slovakkens sæt. Fra 6-6 snuppede han fem af de næste seks point og vandt 11-7.

Det vigtige tredje sæt blev en gyser. Spillerne fulgtes ad, og Groth spillede sig til den første sætbold ved 10-9. Han formåede dog ikke at udnytte den, og i stedet fik Wang Yang de næste chancer og greb den tredje til 14-12.

Lige så jævnbyrdigt var fjerde sæt. Danskeren bragte sig i vinderposition efter et par slovakiske fejl, men han udnyttede ikke sætboldene, han fik ved 10-8. I stedet vandt Wang Yang fire bolde i træk og tog sættet 12-10.

Det lignede dansk exit i femte sæt. Wang Yang spillede sig til to matchbolde ved 10-8, men Groth hev sig op og afværgede dem begge ligesom i sin første kamp i turneringen. Han fortsatte stimen og vandt sættet 12-10.

Det gav et mentalt afsæt til sjette sæt, som Groth i løbet af ingen tid vandt 11-3, og så skulle det hele afgøres i et afgørende syvende sæt.

Her fik Wang Yang bedst fat og kom foran 7-4, men Groth svarede tilbage og udlignede til 7-7. Derefter udspillede sig en vild duel, hvor Groth på utrolig vis kom tilbage og kom på 8-7.

Det gav et nyt boost og ved at fortsætte pointstimen vandt han sættet 11-7. Nu gælder det semifinalen og medaljekampen onsdag.

/ritzau/

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce