Sport

Groth er færdig ved VM efter single- og doublenederlag

Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Jonathan Groth blev elimineret i VM's tredje runde, da sydkoreaneren Jang Woojin vandt 4-1 i sæt.

Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, er ude af både single- og doubleturneringen ved VM i Budapest.

Onsdag tabte han i single sin kamp i tredje runde til verdens nummer ti, Jang Woojin fra Sydkorea, med 1-4 i sæt, og senere onsdag blev det også til nederlag i double i ottendedelsfinalen.

Danskeren, der selv er nummer 36 på verdensranglisten, fik ellers en god start på singlekampen og vandt første sæt. Men han endte med at tabe 11-9, 11-13, 7-11, 1-11, 9-11.

Groth kom i første sæt bagud 1-3, men vandt så syv af de næste otte bolde til føring 8-4. Det blev også 9-6, inden Woojin nappede tre på stribe og udlignede til 9-9.

Groth spillede sig derefter til sætbold og udnyttede den på en sydkoreansk fejl og vandt 11-9.

I andet sæt kom danskeren foran 2-0, men derfra tog Woojin teten. Han spillede sig til fire sætbolde ved stillingen 10-6, men Groth afværgede dem alle og endnu én ved 10-11. Men Woojin udnyttede den sjette til 13-11.

Jævnbyrdighed prægede begyndelsen på tredje sæt, hvor Groth fulgte med til 6-6, men så løftede Woojin niveauet, vandt de næste fire point og udnyttede den anden sætbold til sejr med sætcifrene 11-7.

I fjerde sæt kom Groth aldrig med. På få minutter blev han udspillet med 1-11, og så så det for alvor sort ud.

Pausen efter sættet bekom Groth vel. Han kom stærkere tilbage og havde føringer på 6-3 og 8-6, men Woojin svarede tilbage og vandt kampen på sin første matchbold. Med sætsejren 11-9 sikrede han pladsen blandt de sidste 16.

I herredouble var Groth senere onsdag i kamp med sin makker Liam Pitchford.

De to mødte i ottendedelsfinalen rumænske Ovidiu Ionescu og spanske Alvaro Robles.

Her blev det til et nederlag på 1-4 til Groth og Pitchford, der tabte med sætcifrene 7-11, 6-11, 9-11, 11-9, 8-11.

Groth er stadig med i herredouble, hvor han senere onsdag spiller ottendedelsfinale sammen med makkeren Liam Pitchford.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce