Sport

Groth efter vildt comeback: Tæt på krampe mange gange

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Det var en kamp på et utroligt højt niveau, mente Jonathan Groth efter kvartfinalesejr ved European Games.

Bordtennisspilleren Jonathan Groth kunne dårligt slæbe sin krop hen i mixed zone for at tale med journalister, efter han tirsdag havde vundet sin maratonkvartfinale ved European Games.

Ligesom i den første kamp i Minsk var han nede med 1-3 i sæt samt flere matchbolde, inden det lykkedes at fuldende et stort comeback med sætsejr på 4-3.

Denne gang slog han slovakken Wang Yang med 11-9, 7-11, 12-14, 10-12, 12-10, 11-3, 11-7.

- Det var fuldstændig sindssygt. Jeg er så træt og var tæt på kramper mange gange. Mit venstre ben sitrede og spændte op, fortæller Jonathan Groth efter dramaet.

Han var ved at indstille sig på at have tabt til en bedre modstander og var faktisk tilfreds med spillet selv ved 1-3 i sæt.

- Det var en utrolig kamp på et utroligt højt niveau. Havde jeg tabt 1-4, havde det bare været sådan. Jeg var kun utilfreds med én bold i de fire første sæt.

- Wang Yang er en utrolig spiller, måske den hurtigste af alle. Flere gange troede jeg, at jeg havde vundet bolden, men den blev ved med at komme tilbage. Det var frustrerende at spille mod.

- Jeg fokuserede bare på at slutte kampen så godt af som muligt, og jeg tænkte, at hvis jeg kunne holde mit niveau, ville han vel begynde at lave fejl på et tidspunkt. Det skete først ved 7-8 i sidste sæt, lyder det fra Groth.

Nu nærmer han sig for alvor en medalje, der vil være lig med en OL-billet til Tokyo næste år.

Onsdag er der både semifinale og medaljekamp på programmet.

- Lige nu virker det helt uoverskueligt at skulle ind i hallen igen, men jeg må have noget massage og blive klar. Jeg er sindssygt stolt allerede, og det vil jeg også være, hvis det bliver til en fjerdeplads.

- Jeg vil stadig kunne sige, at jeg har leveret en god indsats. Jeg må give alt, jeg har og se, hvor langt det rækker, siger han.

Modstanderen i semifinalen er endnu ikke fundet.

/ritzau/

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce