Annonce
Sport

Groth baskede eks-verdensetter 4-0: Mit livs bedste kamp

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Jonathan Groth stormer mod medalje ved European Games og OL-billet efter sejr mod Dimitrij Ovtcharov.

Tyskeren Dimitrij Ovtcharov er ejer af en lang række medaljer fra OL, VM og EM. Sidste år lå han nummer et på verdensranglisten, og han er forsvarende mester ved European Games, der lige nu afvikles for anden gang.

Men nu er han færdig i sit titelforsvar allerede efter ottendedelsfinalen. En dansker kom nemlig i vejen. Jonathan Groth ikke bare slog Ovtcharov. Han gjorde det med 4-0 i sæt efter cifrene 11-7, 11-7, 11-9, 11-9.

- Jeg spillede den bedste kamp i mit liv. Det var en perfekt præstation. At slå en legende som Ovtcharov, der har vundet OL-medalje og to EM-guld i single, med 4-0 i sæt er fuldstændig sindssygt, siger Jonathan Groth efter sejren.

- Jeg har slået Timo Boll (Europas bedste, red.) et par gange, men det har været i holdkampe, hvor det er bedst af fem sæt.

Groth mente selv, at alle facetter i hans spil gik op i en højere enhed, da han slog Ovtcharov for første gang i karrieren. Ikke mindst mentalt var han stærk.

- Mentalt er Ovtcharov måske den sværeste at spille mod, og derfor giver det et boost, at jeg kunne slå ham to gange med 11-9, når det spidsede til.

- Jeg har tvivlet lidt på mit spil på det seneste, men i dag viste jeg, at jeg gør de rette ting til træning, siger Groth.

Han var nærmest ude af turneringen søndag, da han var nede med tre matchbolde mod Sam Walker, men han kæmpede sig tilbage og vandt 4-3 i sæt.

Nu står danskeren pludselig med gode kort på hånden for at snuppe en medalje, der vil være lig med en direkte OL-plads.

Lodtrækningen har åbnet sig positivt op, og Groth er nu den bedst seedede i sin turneringshalvdel. Danskeren, der er nummer 33 i verden, står til at møde lavere rangeret modstand på vejen til finalen.

I første omgang gælder det i tirsdagens kvartfinale slovakken Wang Yang, der rangerer som nummer 50 i verden.

- Lodtrækningen har åbnet sig op for mig. Det gør den jo, når man slår en af de bedste. Det ser noget lysere ud nu, end det gjorde under kampen i går (søndag, red.).

- Det er fedt. Lige meget hvad der sker fra nu, tager jeg en masse positivt med videre, siger Groth.

Den slagne Ovtcharov anerkendte da også sin modstanders præstation.

- Han spillede rigtigt godt, bedre end jeg havde forventet. Jeg fik aldrig rytme i mit spil mod ham. Han fortjente sejren, siger Dimitrij Ovtcharov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce