Sport

Groth baskede eks-verdensetter 4-0: Mit livs bedste kamp

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Jonathan Groth stormer mod medalje ved European Games og OL-billet efter sejr mod Dimitrij Ovtcharov.

Tyskeren Dimitrij Ovtcharov er ejer af en lang række medaljer fra OL, VM og EM. Sidste år lå han nummer et på verdensranglisten, og han er forsvarende mester ved European Games, der lige nu afvikles for anden gang.

Men nu er han færdig i sit titelforsvar allerede efter ottendedelsfinalen. En dansker kom nemlig i vejen. Jonathan Groth ikke bare slog Ovtcharov. Han gjorde det med 4-0 i sæt efter cifrene 11-7, 11-7, 11-9, 11-9.

- Jeg spillede den bedste kamp i mit liv. Det var en perfekt præstation. At slå en legende som Ovtcharov, der har vundet OL-medalje og to EM-guld i single, med 4-0 i sæt er fuldstændig sindssygt, siger Jonathan Groth efter sejren.

- Jeg har slået Timo Boll (Europas bedste, red.) et par gange, men det har været i holdkampe, hvor det er bedst af fem sæt.

Groth mente selv, at alle facetter i hans spil gik op i en højere enhed, da han slog Ovtcharov for første gang i karrieren. Ikke mindst mentalt var han stærk.

- Mentalt er Ovtcharov måske den sværeste at spille mod, og derfor giver det et boost, at jeg kunne slå ham to gange med 11-9, når det spidsede til.

- Jeg har tvivlet lidt på mit spil på det seneste, men i dag viste jeg, at jeg gør de rette ting til træning, siger Groth.

Han var nærmest ude af turneringen søndag, da han var nede med tre matchbolde mod Sam Walker, men han kæmpede sig tilbage og vandt 4-3 i sæt.

Nu står danskeren pludselig med gode kort på hånden for at snuppe en medalje, der vil være lig med en direkte OL-plads.

Lodtrækningen har åbnet sig positivt op, og Groth er nu den bedst seedede i sin turneringshalvdel. Danskeren, der er nummer 33 i verden, står til at møde lavere rangeret modstand på vejen til finalen.

I første omgang gælder det i tirsdagens kvartfinale slovakken Wang Yang, der rangerer som nummer 50 i verden.

- Lodtrækningen har åbnet sig op for mig. Det gør den jo, når man slår en af de bedste. Det ser noget lysere ud nu, end det gjorde under kampen i går (søndag, red.).

- Det er fedt. Lige meget hvad der sker fra nu, tager jeg en masse positivt med videre, siger Groth.

Den slagne Ovtcharov anerkendte da også sin modstanders præstation.

- Han spillede rigtigt godt, bedre end jeg havde forventet. Jeg fik aldrig rytme i mit spil mod ham. Han fortjente sejren, siger Dimitrij Ovtcharov.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce