Annonce
Ringkøbing

Grisetransport væltet: Mange svin er døde eller må aflives

En grisetransport er væltet, og der arbejdes i øjeblikket på at flytte grise over i en anden lastbil. Foto: Christian Agerskov Munk
Fredag morgen væltede en lastbil med grise ved Hee. En dyrlæge er nu i gang med at tilse dyrene.
Annonce

Hee: En stor grisetransport var tidligt fredag morgen ude for et uheld, der betød, at den væltede med hele sin last af omkring 220 svin. Det fortæller indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest Jan Johansen, der er til stede ved den væltede lastbil på Sandalvej ved Hee.

- Vi er i fuld gang med at få grisene over i en anden lastvogn, og der er en dyrlæge til stede, der adviserer om de skal aflives, siger han.

Grisene blev placeret i en midlertidig indhegning, mens dyrlæge fik undersøgt dem.

Hvor mange svin der skal aflives, er indsatslederen på nuværende tidspunkt ikke klar over.

- Vi er omkring halvvejs nu, og det er cirka halvdelen, der skal aflives, hvis de ikke allerede er døde, siger Jan Johnsen.

Annonce

Førerhus blev klemt

Hvad uheldet skyldes vides ikke, men der er tegn på, at lastbilen kom ud i rabatten, der er blød efter regnen, og derefter væltede om på siden.

Uheldet skete kl. 04.35 på den halvoffentlig grusvej. Da lastbilen væltede om på siden blev førerhuset klemt, så chaufføren fra Østjysk Dyretransport ikke selv kunne komme ud. Redningsfolkene fik ham fri og han var umiddelbart ikke skadet, men blev dog sendt en tur omkring sygehuset på grund af smerter i ryggen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce