Ringkøbing

Grease, landgangsbrød og næsehornet Otto: Skole lærer om årtier

5. og 6. klasse er til generalprøve på deres Grease-dans. - Det er som at se filmen, siger en af lærerne. Foto: Jørgen Kirk.
I den seneste uge har Hee Skole arbejdet med 40’erne til 90’erne. Torsdag aften skulle de vise deres nye viden frem for forældre og bedsteforældre.

Hee: Tell me more, tell me more. Was it love at first sight?

5. og 6. klasse på Hee Skole har den seneste uge arbejdet med 60’erne og 70’erne. De har lært om den første mand på månen. De har lært om maden, sporten, moden og datidens legetøj. Og film og musik naturligvis.

De har bagt kiksekage og lavet landgangsbrød, så de er helt med på, hvad det ville sige at have været barn dengang.

- Det har været meget sjovt at arbejde med. Også fordi det er noget anden end almindelig skole. Tøjet har jeg lært om. Noget af det er pænt, men ikke det hele, siger Lærke Fisker fra 6. klasse.

Nervøs for at synge

Torsdag aften kulminerede emneugen. Forældre og bedsteforældre var blevet inviteret ud på skolen, så de kunne se, hvad eleverne har arbejdet med den sidste uge. 5. og 6. klasse skulle optræde med to sange og en dans.

Summer Nights og The Shoop Shoop Song. Dansen er selvfølgelig til We Go Together, der er den afsluttende sang i filmen Grease.

- Jeg er lidt nervøs for at skulle synge for mine forældre og de andre. Men jeg glæder mig også rigtig meget til i aften, siger Lærke Fisker, der allerede er klædt ud som Sandy fra Grease til generalprøven torsdag middag.

Mens de to klasser øver dansen til We Go Together en sidste gang, udbryder en af lærerne.

- Det er jo ligesom at se filmen!

Robotarm og freestyle

De andre klasser skal naturligvis også optræde. 3. og 4. klasse danser sammen to og to til musik fra 50’erne, 0., 1. og 2. klasse har arbejdet med 80’erne og 90’erne, så de skal selvfølgelig optræde med breakdance.

- Vi har lært at lave ægget og robotarm og sparke og freestyle, siger Isak, Hjalte, Tristan C og Lærke i munden på hinanden, mens de viser, hvordan trinene skal udføres.

- Det har været hyggeligt og sjovt. Vi går på den bedste skole og har de bedste klassekammerater, siger Isak.

- Vi har lavet plancher og dans. Vi har lært om legetøj og slik, siger Hjalte.

- Og rejser og oplevelser, siger Tristan C.

- Jeg har arbejdet med bøger, film og tv, siger Lærke.

Tilbage til dansk og matematik

Netop film har gjort stort indtryk på børnene i de små klasser.

- Vi har set Ivan Olsen og Olsen-banden og Buster og Otto er et næsehorn. Det var nogle gode film, siger Lærke.

- I Otte er et næsehorn har de en magisk blyant, og så kommer der et næsehorn og øl og låger ud af væggen, forklarer Tristan C.

Eleverne har også haft nogle ting med hjemmefra, da de flestes forældre er født i de årtier, som de tre yngste klasser har arbejdet med.

- Jeg har haft en Walkman og kassettebånd med. Jeg har også haft sådan nogle computerting med, der hedder disketter, siger Hjalte.

Når eleverne har vist deres øvede danse frem og vist deres udstillinger med plancher, mad og ting hjemmefra, så vender skolen tilbage til almindelig undervisning.

- Vi glæder os ikke til, vi skal have almindelig skole igen. Men det bliver godt i aften. Vi har øvet os, siger Isak, Lærke og Tristan C.

- Jeg glæder mig til at få dansk, matematik og naturfag igen, siger Hjalte.

Lærke Fisker fra 6. klasse skal synge Sandys del af Summer Nights. Det er hun lidt nervøs for. Foto: Jørgen Kirk.

Interesserede elever

Normalt har Hee Skole en årlig musical, men for at prøve noget andet i år er den skiftet ud med emneugen.

- Vi har valgt "årtier", fordi der er mange muligheder og stof. Det er historie, som deres forældre og bedsteforældre har oplevet. De har brugt bibliotekets bøger til at dykke ned i begivenheder, og så har selv de mindste brugt internettet til at søge informationer til deres plancher om biler, mad, sport, mode, slik og legetøj. De kan meget i indskolingen, siger lærer Susanne Theilgaard.

- De har taget godt imod det, og de har rigtig gået op i det. De har virkelig lært noget, og de er blevet udfordret, fordi det var noget, de ikke vidste noget om. De har arbejdet godt og været interesserede, siger hun.

Isak, Lærke, Hjalte og Tristan C fra 1. og 2. klasse glæder sig til at vise deres breakdance torsdag aften. De har arbejdet med 80'erne og 90'erne, hvor de flestes forældre var unge. Foto: Jørgen Kirk.
0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Ringkøbing

Nu tænker eleverne på Alkjærskolen meget mere på miljø og genbrug

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Ringkøbing

Præsten rykker i svømmehallen: Gå i vandet under gudstjenesten

Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Ringkøbing

Banko-Carl vender retur til Kloster