Annonce
Fodbold

Gravesens talestrøm og Hareides halstørklæde-sag

Danmarks Landstræner Åge Hareide uden rødt og hvidt halstørklæde og Mathias "Zanka" Jørgensen, der spillede sin landskamp nummer 26 mod Gibraltar. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Irland spillede torsdag aften på Aviva Stadium i Dublin mod New Zealand i en venskabskamp og vandt 3-1. Irerne stillede med et rent B-hold, og selv om manager Mick McCarthy bagefter talte varmt om visse spilleres præstationer, så får meget få af B-spillerne chancen fra start mod Danmark på mandag. New Zealand stillede med et hold, der ikke havde set hinanden i 18 måneder.

Venstre back Derrick Williams pådrog sig en skade i kampen, hvor han ellers greb chancen, da han kort før pausen udlignede for irerne.

Discoverys stab var i presserummet i god tid før landskamps-reportagen gik på skærmen. For den neutrale iagttager til sminkningen, så var man ikke i tvivl om, hvem der havde mest op hjerte på forhånd. Her var Thomas Gravesen umulig at nå i antal af ord, mens Flemming Povlsen, Lars Jacobsen, Brian Laudrup og Zak Egholm holdt sig mere i skindet og havde deres egen stille måde at fokusere på.

Morten Bruun fra Discovery er også blogger på BT og han havde en opfordring til landstræner Åge Hareide før kampen. - Husk nu, at du holder med Danmark, skrev han med baggrund i nordmandens opførsel efter hjemmesejren mod Schweiz i Parken, hvor han nægtede at tage det rød-hvide halstørklæde på som en stille protest mod den behandling, som DBU har givet ham ved ikke at involvere ham i diskussionen om landstrænerposten efter 1. juli 2020. Det var kommunikationschef Jakob Høyer, der forsøgte at rulle nordmandens hals ind i de danske farver.

Gribben fra Kerteminde, Oliver Christensen, reddede et straffespark, da Danmark i kvalifikationen til U21-EM fredag aften, vandt 3-2 ude over Ukraine. Men desværre scorede ukrainerne på returen. Danmark måtte de sidste 19 minutter spille med ti mand, fordi Mads Sørensen fra Vildbjerg fik rødt kort i forbindelse med straffesparket, selv om det var Andreas Poulsen, der havde begået forseelsen.

Mathias Zanka Jørgensen blev før kampen hylder for sin landskamp nummer 25, som han spillede mod Schweiz. Der var ingen mishagsytringer i den forbindelse efter sagen, hvor han følte sig nødsaget til at hylde de tyrkiske soldaters krigsindsats på sin bluse under opvarmningen til sin klub Fenerbahces kamp.

De 22 maskotter fra hele landet blev applauderet på forhånd. For at kvalificere sig til maskot-tjansen må man ikke måle mere end 140 centimeter. Det sker vist et par tilfælde, hvor maskotterne har været større end Lionel Messi under kampoptakten. Aftenens maskotter blev noget forvirrede og ustrukturerede i deres opstilling, da de danske landsholdspillere rykkede tæt sammen under nationalmelodien. Simon Kjær havde lagt sin træningstrøje om sin maskot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Grib bolden til håndboldens dag

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Annonce