Skjern

Graveren: Sjældent at finde to kranier i en grav

Graven med de to kranier var på Faster Kirkegård, men det er uvist præcist, hvor den lå. Bent Ingemann Hansens datter Litzia Hjørnholm og hendes svoger Poul Kirk har besøgt kirkegården sammen med Knud Erik Dyrvig for at lede efter den, men havde ikke held til at finde den. Foto: Jørgen Kirk
Fundet af de to kranier på Faster Kirkegård fik Bent Ingemann Hansens familie til at søge nye oplysninger i sagen om hans forsvinden i 1956. Men selvom det er et sjældent fund, er det set før.

FASTER: Det var anlægsgartner Knud Erik Dyrvig fra Skjern, der gravede to kranier op fra en grav fra 1950’erne på Faster Kirkegård for fem-seks år siden. Den gang var han ansat som graver på kirkegården, og han erindrer svagt episoden.

- Men jeg havde faktisk glemt det, indtil jeg blev kontaktet af familien sidste år, fortæller Knud Erik Dyrvig, der gik en runde på kirkegården i et forsøg på at lokalisere den gamle grav med de to kranier.

Han blev dog ked af at blive taget til indtægt for, at han skulle have spekuleret i, at det kunne være Bent Ingemann Hansens kranium, der lå i graven, som det fremgik af søndagens artikel i Dagbladet. Her fortalte Litzia Hjørnholm og Poul Kirk om Bent Ingemann Hansen fra Rækker Mølle, som forsvandt sporløst i 1956 efter et besøg i Skjern.

Normal procedure

- Jeg kendte godt historien om Bent Ingemann Hansens forsvinden, og jeg har fuld forståelse for, at familien har brug for at finde nogle svar. Men jeg har faktisk aldrig kædet de to ting sammen. Jeg fortalte min far, der kendte Bent Ingemann Hansens familie, om fundet, og det er nok derfra, at mistanken om, at de to ting kunne hænge sammen, er opstået, fortæller Knud Erik Dyrvig.

Han begravede de to kranier under den nye kiste, der blev lagt i graven. Det er helt normal procedure, at ældre knogle- og kisterester bliver begravet under kisten.

Knud Erik Dyrvig kalder det for et særtilfælde at finde to kranier i en grav, men andre gravere, som han har talt med, har oplevet lignende.

Det kan skyldes, at der eksempelvis i tidens løb er blevet rettet nogle gangstier op og flyttet på gravsteder, så gamle grave har overlappet hinanden, forklarer han.

Familien håber stadig, at der findes nogle, som har en ide om, hvad der skete i september 1956, da Bent Ingemann Hansen forsvandt. I så fald er de velkommen til at kontakte Dagbladet.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Tophistorier

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte