Ringkøbing

Gravearbejde giver trafikale udfordringer

Kommer man nord fra ad Holstebrovej, bliver man nu ledt ned ad Byskellet. Foto Poul Osmundsen.
Nu er også I.C. Christensens Allé lukket for gennemkørsel; Byskellet er midlertidig Ringkøbings indre ringvej.

RINGKØBING: Det er blevet endnu mere udfordrende at komme omkring i Ringkøbings indre by, end det allerede var i forvejen på grund af vejarbejderne i Nygade Nord.

Mandag blev der nemlig lukket for gennemkørsel ad I.C. Christensens Allé, hvis asfalt allerede er fræset op på den ene vejbane.

I løbet af kort tid går Ringkøbing-Skjern Forsyning, fjernvarmen og RAH derefter i gang med at udskifte forskellige ledninger.

Nygade har allerede længe været lukket for trafik. Hidtil har man dog kunnet benytte I.C. Christensens Allé til at komme fra Holstebrovej til Nørredige og omvendt.

Men nu er der spærret for trafik på hjul - undtagen cyklister - fra foden af viadukten.

Kommer man kørende fra nord ad Holstebrovej, bliver man dirigeret ned ad Byskellet, og derfra kan man køre så ind i Ringkøbing ad Herningvej eller Nørredige.

Vejarbejdet i Ringkøbing giver visse trafikale udfordringer.

På én gang

Den trafikale situation vil bestå indtil omkring 1. juli, fortæller direktøren for Ringkøbing-Skjern Forsyning, Finn Jessen.

- Vi er godt klar over, at det vil give gener, og vi har drøftet med kommunen og med Vejdirektoratet, om vi skulle lave arbejdet på I.C. Christensens Allé på et senere tidspunkt. Af flere grunde har vi dog i samråd med de to andre parter besluttet at lave arbejdet nu, når vi alligevel er i gang i Nygade, siger han og fortsætter:

- Først og fremmest får vi det overstået på én gang, og kommunen mener, at det trods alt er at foretrække. Et andet argument er, at vi risikerer, at Vejdirektoratet udskyder arbejdet med at lægge et nyt lag asfalt på Nørredige, hvis vi venter med arbejdet på I.C. Christensens Allé. Vejdirektoratet vil formentlig foretrække at lave asfaltarbejdet på Nørredige og I.C. Christensens Allé på én gang.

Nørredige ligger stadig hen med et kludetæppe af hullet lappet asfalt efter den store renovering, der sluttede sidste år.

Vejdirektoratet, der "ejer" vejen - og I.C. Christensens Allé - har da også planer om at give den vigtige indre ringvej et lag nyt asfalt.

Det var lidt uklart, om Vejdirektoratet kunne nå det allerede i år, men lige nu ser det ud til, at det først sker til næste år.

- Vejdirektoratet vil helst vente mindst et år efter så store projekter, før de lægger et nyt lag asfalt, så arbejdet kan nå at sætte sig, siger Finn Jessen.

Var renoveringen af I. C. Christens Allé udskudt til senere, var der altså en risiko for, at dette yderligere ville udskyde det hårdt tiltrængte nye lag asfalt på Nørredige.

Flere arbejder på vej

- Det, vi laver i I.C. Christensens Allé, er udskiftning af ledningerne til spildevand, regnvand og drikkevand. Desuden har fjernvarmen og RAH også nogle arbejder, de skal have udført, siger Finn Jessen.

Det vil dog gå forholds vis hurtigt.

- Vi regner med at være færdig og klar til at åbne I.C. Christensens Allé igen allersenest i juni eller omkring 1. juli, siger han.

Dermed er det ikke slut med store ledningsrenovationer i Ringkøbings indre by.

- I august går vi i gang med renovering af Damstrædet. Og i 2023-2025 skal vi har renoveret Holstebrovej fra viadukten og ud til lyskrydset ved Fakta.

Også Algade og Torvegade står på listen over gader, der skal renoveres i de kommende år.

Ingen adskillelse

Finn Jessen understreger, at de mange ledningsarbejder i Ringkøbing ikke skyldes, at kommunens "hovedstad" har første prioritet.

- Det hænger sammen med, at det daværende byråd engang i 1980'erne besluttede, at man ikke ville adskille spildevand og regnvand. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige. Til sammenligning gik man allerede i 1970'erne i gang med at kloakseparere i Skjerns indre by.

På grund af klimaforandringer og ændringer i nedbørsmønstre er det så blevet nødvendigt at kloakseparere i Ringkøbing, da dele af byen ellers ville risikere oversvømmelse, og borgerne kunne få vand i kældrene i forbindelse med de skybrud, der er blevet hyppigere de senere år.

Så ringkøbingenserne må altså belave sig på, at det ikke er slut endnu, når Nygade Nord til efteråret åbnes for trafik.

Der er flere gadeopbrud i vente de kommende år …

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce