Annonce
Videbæk

Gratis underholdning koster: Fire vestjyder tiltalt for at se pirat-tv

Fire personer fra Videbæk er en del af et større sagskompleks, der onsdag bliver belyst ved byretten i Sønderborg, hvor i alt 28 personer er tiltalt for at have set pirat-tv. Arkivfoto: Henrik Reintoft
I alt 28 personer er tiltalt, når byretten i Sønderborg onsdag afgør en omfattende sag om pirat-tv. Fire af de tiltalte er fra Videbæk.
Annonce

Videbæk: Fire personer fra Videbæk er en del af et større sagskompleks, når der onsdag ved byretten i Sønderborg bliver blændet op for en omfattende sag om at have snydt sig til et tv-signal fra Canal Digital.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau er i alt 28 personer anklaget for at have brugt pirat-tv-bokse til at omgå det krypterede tv-signal, som de tiltalte har haft mulighed for at modtage via parabolantenner.

Hos Bagmandspolitiet forklarer senioranklager Kaare Linde til Ritzau, at sagen begyndte med en anmeldelse fra en rettighedshaver om, at tv-signalerne blev delt ulovligt. På den baggrund indledte Bagmandspolitiet en efterforskning, og i midten af april 2018 blev der slået til.

Der blev foretaget ransagninger og beslaglæggelser flere steder - primært i Sønderjylland - og 6. maj 2019 blev hovedmanden idømt 30 dages betinget fængsel og pligt til at betale omkring 450.000 kroner i erstatning til tv-udbyderne. Han blev dømt for - via en server - at have delt de dekrypterede tv-signaler med en række andre personer, hvoraf de fire altså bor i Videbæk.

Annonce

Ti minutter til hver sag

Ifølge Ritzau bliver der ved retssagen fremsat bødekrav på mellem 15.000 og 20.000 kroner. Beløbet for den enkelte tv-pirat afhænger af, hvor længe vedkommende har gjort brug af det ulovligt kopierede signal fra Canal Digital.

Bagmandspolitiet vil tilmed kræve beslaglæggelse af de piratbokse, som er blevet brugt til af afkode de krypterede signaler.

Yderligere bliver sortseerne mødt af et erstatningskrav fra tv-udbyderen, der kræver mellem cirka 5500 og 34.000 kroner fra hver af de tiltalte.

Senioranklager Kaare Linde oplyser til Ritzau, at flere af de tiltalte har indrømmet deres respektive overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, og de møder derfor ikke op i retten i Sønderborg.

Af retslisten fremgår det, at der er afsat ti minutter til gennemgang af hver enkelt af de 28 sager.

Interesseorganisationen Nordic Content Protection, der i sin tid kom på sporet af den ulovlige kopiering, anslår, at omkring 50.000 personer ser pirat-tv i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce