Annonce
Skjern

Gratis sommerferieaktiviteter: Lær at flyve med drage eller skil en radio ad eller lær at tegne kombidyr

Tormod Tegner vil lære børnene at lave kombidyr. Pressefoto
Handelsforeningen har fået del i Folketingets sommeraktivitetspakke for børn og unge til fem mandags workshops.
Annonce

Skjern:  Handelsforeningen har fået del i Folketingets sommeraktivitets-hjælpepakke for børn og unge. Det betyder, at der er gratis workshops mandage i ugerne 28-32. Aktiviteterne finder sted på Jernbanegade, gågaden i Skjern - i tilfælde af regn flyttes aktiviteterne til Centersalen i Skjern Centret.

- Kom og leg med os i sommerferien. Det er gratis. Det er for både piger og drenge. Det er for "de stille og for de vilde". Det er for alle og mor og far må gerne komme med, lyder det fra bychef Mette Christensen, der er glad for, at det lykkes Skjern Handelsforening at få tilsagn om økonomisk bidrag fra hjælpepakken via Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har valgt aktiviteterne ud fra, at der skal være noget for alle, og det skal være gratis. Der var flere punkter, der skulle overholdes for at man kunne få del af hjælpepakken. Blandt andet skal aktiviteterne være fra alle børn og unge, og der skal være både leg og læring. Det er ud fra disse krav, vi har lavet programmet, siger Mette Christensen, der håber at se rigtig mange børn og unge i Skjern midtby i sommerferie-ugerne.

Annonce

Lær at flyve med drager

Mandag den 6. juli og mandag den 27. juli begge dage mellem klokken 11.00-14.00 kan børn prøve at bygge drager under overskriften: Hvem siger at man ikke kan flyve - man kan i hvert fald flyve med sin helt egen drage!

Det blæser altid i Vestjylland, så det er et godt sted at flyve med drager.

På drageværkstedet får de hjælp til at male deres helt egen drage, og de bestemmer selv, hvordan den skal se ud. Skal den ligne en rigtig drage, en flyvemaskine, en sommerfugl eller bare dekoreres med en masse flotte farver? Mens de dekorerer din drage, snakker alle sammen lidt om drager og om at flyve med dem; Hvordan gør man, hvem fandt på at flyve med drager, hvornår er det bedst at flyve med drager, hvor skal de flyve hen og meget mere.

Annonce

Tegner i maven

Mandag den 13. juli og mandag den 3. august begge dage mellem klokken 11.00-14.00 hedder arrangementet: Har du en tegner gemt i maven?

Tormod Tegner lærer børn, i tegneworkshoppen, hvordan man laver spændende og skæve billeder af kombidyr. Kombidyr er som sådan ikke en ny opfindelse. Børn og andre legesyge mennesker har altid lavet sjove kombinationer af dyr, men det at navngive dem er nyt. Et kombidyr er et væsen, som er sat sammen af dele af et eller flere dyr.


Hvad siger du til at møde en Edderdille en mørk aften på vej hjem fra håndbold? Svømmer Kronrossen godt? Og er Pandamelen mon mere nuttet end mærkelig? Kom og tegn med! Vi skal lave tegnede små forløb med udgangspunkt i temaerne: Møde, venner, leg og slåskamp. Der kan også være tale om enkeltvise illustrationer. Tormod Tegner viser egne tegninger og fortæller inspirerende historier undervejs.

Annonce

Skil tingene ad

Mandag den 20. juli klokken 11.00-13.00 er der NEDFINDINGS LAB med Søren Brynjolf.

Her er Nedfindings Lab, hvor man skiller ting ad (Gamle radioer, højttalere. Hårtørrere, maskiner mm) og laver det til noget andet.

Det er sjovt og lærerigt, og så kan børnene jo lave en robot, fantasi by, Storm P maskine, et træ eller noget helt andet der har med jeres tema at gøre. Denne workshop appellerer til fantasi, kreativitet, opfindsomhed og leg. Ting som motiverer børnene til at tænke og skabe.
Søren Brynjolf er børneunderholder, kunstner, speed-carver, bugtaler, sanger og musiker. Han har tålmodighed, godt humør og et overskud, som gør børnene trygge og glade.

- Hvis der er nogle frivillige, der har lyst til at være hjælpere til arrangementerne, så skal de melde sig hos mig, siger bychef Mette Christensen.

Annonce

Penge fra Folketinget til kommunen

Et bredt flertal i Folketinget har i samarbejde med Kommunernes Landsforening afsat en pulje på 200 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge mellem seks og 17 år. Puljen skal sikre, at børnog unge får en god sommerferie på trods af coronakrisen.

Ringkøbing-Skjern Kommunens andel er på 2,1 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce