Annonce
Indland

Efter nedbrud: P-automaterne i Aarhus virker igen

Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Problemet med parkeringsautomaterne i Aarhus er løst. Parkering vil dog være gratis indtil torsdag morgen.

Den fejl, der onsdag fik de kommunale p-automater til at bryde ned, er ordnet, oplyser Aarhus Kommune. For at undgå forvirring vil parkering dog være gratis indtil torsdag morgen klokken 08.

De sorte sække, som kommunen onsdag formiddag satte på automaterne, vil ifølge kommunen blive fjernet i løbet af onsdag aften og nat.

Et nedbrud på de 55 kommunale p-automater betød onsdag, at Aarhus Kommune gjorde parkering gratis.

- Vores leverandør har oplyst, at det skyldtes en netværksfejl, siger Joshua Krogager, afdelingsleder for parkering i Aarhus. Han ved ikke, hvad der mere specifikt har været årsag til fejlen.

Indtil kommunens eksterne leverandører ordnede netværksfejlen, gjorde kommunen parkering gratis i de områder, som automaterne dækker. Parkerede man i området under nedbruddet, skulle man derfor ikke betale.

Det er dog svært at være sikker på, hvem der har parkeret under nedbruddet, og hvem der har parkeret efter.

- Vi kan ikke uddele bøder, mens automaterne er nede, men jeg kan ikke udelukke, at vi kommer til at give en afgift til nogen, der har parkeret under nedbruddet, siger Joshua Krogager.

Han opfordrer derfor de bilister, der har parkeret under nedbruddet, til at tage kontakt til kommunen, hvis de modtager en bøde. Bøderne vil derefter blive annulleret, oplyser afdelingslederen.

/ritzau/

Annonce
Aarhus Kommune: Se hvor du kan parkere i Aarhus Midtby
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce