Annonce
Erhverv

Grønt lys til at udvide med 3000 kvadratmeter : Mikkelsens Maskinstation får ja af kommunen

Det er her lidt syd for Hover på Vastrupvej, Mikkelsens Maskinstation ligger. Google Kort.
Teknik- og miljøudvalget giver grønt lys for opførelse af nye haller på Vastrupvej 4.

HOVER: Mikkelsens Maskinstation på Vastrupvej 4 før lov til at udvide med en ny klargøringshal på 556 kvadratmeter og en maskinhal på 2113 kvadratmeter - en udvidelse på i alt 2669 kvadratmeter.

Arealet, hvorpå bygningernes ønskes placeret, er i dag dyrket markareal, og der skal gives landzonetilladelse.

Set med kommunens øjne er der dog ikke problemer forbundet med udvidelsen. Bygningerne placeres med en afstand til et eksisterende maskinhus på 30 meter, og er op til otte meter højt. Placeringen af bygningerne og deres udformning gør, at kommunen vurderer, at de tilpasses eksisterende byggeri, og at nye og gamle bygninger derfor vil fremstå som en samlet ensartet bygningsmasse i landskabet.

Ejendommen ligger i det åbne land i det, der i kommunens nye landskabskarakteranalyse ligger inden for "Skovbjerg Bakkeø Landbrugslandskab"; et stort landbrugsbyggeri er en væsentlig del af bebyggelsesstrukturen i området, og skal tilpasses eksisterende byggeri, så den samlede bygningsmasse fremstår ensartet og harmonisk i landskabet.

Kommunen vurderer, at maskinstationer på grund af deres funktion hører til ude på landet, og at ønsket om en udvidelse af maskinstationen er i overensstemmelse med landskabskarakteranalysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce