Skjern

Grønt gymnasium hejste det grønne flag

Miljørådet på HTX Skjern består af Hans Bundgaard, Nicklas Stampe Raabjerg, Bjørn Mortensen, Sofie Kamp Stougaard, Luna Brasen, Nanna Bæk, Kasper Christensen, Kirstine Christensen og Marie Kruse Andersen. PR foto

Borgmester Hans Østergaard (V) var med til fejringen af, at kommunens eneste grønne gymnasium for femte gang modtog Friluftsrådets grønne flag.

Skjern: Nedsat vandtryk på toiletterne, der giver lavere vandforbrug. Nye papirdispensere, der mindsker papirforbruget, når man skal tørre hænder efter håndvask. Endnu flere LED-pærer. Og plantning af 80 egetræer. Det er blot nogle af de tiltag, miljørådet på Gymnasiet HTX Skjern har stået i spidsen for det seneste år og som har gjort, at skolen for femte gang kan hejse det grønne flag:

- Til lykke med det grønne flag. I er eneste gymnasium i kommunen, der kan prale af det. Til lykke. I er med til at sætte aftryk, og jeres arbejde med miljøet spreder I fra skolen og ud i hele kommunen. Jeg håber, at jeres arbejde med miljøet i skoletiden vil gøre det lettere at træffe de rigtige miljøbeslutninger i fritiden også, sagde borgmester Hans Østergaard i sin tale ifølge en pressemeddelelse.

Også direktør for UCRS Marianne Oksbjerre holdt tale for eleverne på den grønne skole:

- I arbejder ikke med miljøet bare for at nå et mål, men fordi det handler om vores liv. Det er dejligt, at vi som organisation har en skole, hvor man tester forskellige løsninger, som vi så kan brede ud til andre skoler, sagde hun.

Direktør for UCRS, Marianne Oksbjerre (th), så det grønne flag blive hejst. PR foto

Planter i atriumgårdene

Efter talerne var der flaghejsning og kransekage til alle gymnasieelever, mens de ni medlemmer af Miljørådet lige kunne fortælle, hvad de arbejder på nu, så de også næste år kan få det grønne flag:

- En af opgaverne bliver at beplante en af vores atriumgårde. Det skal være planter, der sikrer biodiversitet og som kan bruges i undervisningen også, lyder det fra flokken, der består af Hans Bundgaard, Nicklas Stampe Raabjerg, Bjørn Mortensen, Sofie Kamp Stougaard, Luna Brasen, Nanna Bæk, Kasper Christensen, Kirstine Christensen og Marie Kruse Andersen.

HTX Skjern gør meget ud af det grønne image og det grønne flag. PR foto
0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112

Nyt om containerbrand: Gerningsmænd forsøgte også at futte scene af

112

Ingen grund til bekymring: Brand ved Kirkeskolen er opklaret

Skjern

Anlæggets scene ramt af hærværk

112

Sær serieforbrydelse: En halv snes færdelsskilte stjålet

112

Politiet efterlyser vidner til containerbrand

Skjern

Graveren: Sjældent at finde to kranier i en grav

Skjern

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv