Ringkøbing-Skjern

Grønne spirer, friske farver og levende musik - gå ud og nyd det hele

Redaktionelle journalister på Dagbladet Ringkøbing Skjern.Anita Rahbek

1)

Vinterstøvlerne er sparket af, og den tykke trøje får lov at blive liggende i skabet. Forårsvarmen er kommet, det spirer over det hele, og det er bare dejligt, og det skal bare nydes. Allerhelst går jeg i haven og kigger på solsortene, der har en fest, og ser om pindsvinet mon er vågnet. Tankerne kredser om kommende solmodne tomater fra drivhuset og smukke blå hortensiaer. Og jeg er langt fra den eneste, der får kriller i de grønne fingre for tiden. Skjern Havekreds sender eksempelvis en hel busfuld havefolk til Hamborg på lørdag for at komme til plantemarked. Og det er fuldt forståeligt, for det giver velvære at gå i haven. Stressniveauet falder og det er bare skønt. Prøv det selv.

Varde-kunstneren Hans Tyrrestrup viser sine værker på Vestjyllands Kunstpavillion. Arkivfoto

2) Syng i vilden sky

Og hvis du er til mere velvære, så tjek ugens spændende musikalske oplevelser. Der er fælles sang på biblioteket i Ringkøbing med Dorte Nors, koncert med Signe Svendsen og band på Generator og en intimkoncert med Peter Viskinde i Lyngvig Fyr. Mennesker, der går til koncert, er nemlig sundere og scorer højere på lykkeskalaen. Det er helt enkelt og ligetil. Så køb en billet og nyd det.

3) Farverige barndomsminder

Kunst skulle også være godt for sjælen, siger mange. Nu er jeg ikke den store kender, men på lørdag kunne jeg godt finde på at lægge vejen forbi Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Her er der fernisering med kunstneren Hans Tyrrestrup, som har sit atelier i mit barndomsland. Jeg husker en enkelt gang, hvor jeg legede gemmeleg med hans børn, og vi fik lov at gemme os mellem glade farver og halvfærdige lærreder. Siden har jeg holdt lige øje med hans værker, som altid stråler af farve, intensitet og glæde. Så jeg tænker, at det bliver nemt at nyde, og det er lige netop planen. Gå ud og nyd det hele.

Drømmen om hortensia og sommersol. Arkivfoto
0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat