Annonce
Videbæk

Grønbjergdrenge sælger hjertensbarn for trecifret millionbeløb: Vi har lært at arbejde hårdt

Ejerkredsen bag Obsidian Group sammen med repræsentanter for kapitalfonden Capidea. Jacob Mohr Eldon og Sasa Kovacevic, nummer tre og fem fra venstre, er begge vokset op i Grønbjerg. Foto: Obsidian Group
Hårdt arbejde og langt venskab er opskriften på tilblivelsen af det fem år gamle marketingbureau Obsidian Grup, som nu har fået flere ejere

GRØNBJERG: Hårdt arbejde og et tæt venskab er blandt ingredienserne i virksomhedseventyret Obsidian Group, der siden starten i 2016 har vokset sig til at blive et af nordens ledende marketingbureauer.

Bureauet udvikler digitale marketingstrategier for såvel danske som udenlandske kunder og er for nylig blevet solgt for et trecifret millionbeløb. For kapitalfonden Capidea har købt 51 procent af virksomheden med hovedsæde i København.

- Vi ejer stadig de 49 procent. Men salget er for at fremtidssikre virksomheden. Vi beskæftiger pt. 80 ansatte. Men målet er da at blive større og også komme ind på markederne i blandt andet Sverige og Tyskand, siger 31-årige Jacob Mohr Eldon, der er en af fem partnere i firmaet.

Annonce

- Det er virkelig en drøm, der er gået i opfyldelse, og vi er super stolte af vores lille hjertebarn. Vi har skabt et brand i branchen og en ret fed arbejdsplads, hvis jeg må sige det selv, fortsætter han.

Startede firma på efterskole

Sammen med 32-årige Sasa Kovacevic, der har bosniske rødder, er han opvokset i Grønbjerg. De to har kendt hinanden siden barndommen, hvor de startede i børnehaveklasse sammen og har fulgtes ad gennem skoletiden i Spjald lige til ungdoms- og videregående uddannelser skilte dem ad.

- Vi har begge gået med aviser og arbejdet på planteskole lige fra de tidlige teenageår, så vi ved godt, hvad det vil sige at kæmpe for tingene. Sådan er det generelt i de mindre samfund. Der er det i høj grad op til borgerne at finde på ting selv og få dem til at ske. Som for eksempel et nyt klubhus eller en legeplads til børnene. Vi har et fælles værdisæt og måske et andet end hvis man er vokset op i en større by, siger Jacob Mohr Eldon, der har base i Lemvig og tilføjer, at ovennævnte er gode erfaringer at trække på som selvstændig.


Vi har begge gået med aviser og arbejdet på planteskole lige fra de tidlige teenageår, så vi ved godt, hvad det vil sige at kæmpe for tingene. Sådan er det generelt i de mindre samfund. Der er det i høj grad op til borgerne at finde på ting selv og få dem til at ske. Som for eksempel et nyt klubhus eller en legeplads til børnene.

Jacob Mohr Eldon


Barndomskammeraten Sasa Kovacevic er derimod blevet i Aarhus, hvor de begge har læst på handelshøjskolen og har en kandidatgrad inden for kommunikation og hver især med fokus på IT og marketing.

Det er Sasa Kovacevic, der for år tilbage indirekte lagde kimen til Obsidian Group, der har også kontorer i Aarhus, Odense og Banja Luka.

- Vi kom på hver vores efterskole. Sasa fik her interessen for det digitale og byggede en rejsesøgemaskine på internettet; en slags forløber til Momondo. I 2013 stiftede vi firmaet 20Step guide. Det var små guides, vi selv udviklede, en slags bøger i kortform til salg i 70 butikker landet over, sammen. Så vi ved godt, hvad det vil sige at drive et firma sammen og have fælles mål, siger han og fortsætter:

- Der er nogle tætte bånd imellem os, som blev lagt for mange år siden. Vi kender hinanden og ved, hvordan den anden tænker. Det er et stort plus, når man skal arbejde tæt sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce