Erhverv

Grønbjerg mister sin dagligvarebutik: Letkøb lukker inden april

Grønbjerg mister sin dagligvarebutik ved udgangen af måneden. Foto: Jonas Kollerup
Letkøb i Grønbjerg melder nu officielt ud, at butikken lukker i slutningen af marts. - Hvis det havde været en god forretning, så havde jeg nok ikke lukket den, siger butiksejeren.

Grønbjerg: Så gik den ikke længere i Grønbjerg. Godt halvandet år efter butikken klippede den røde snor, står dagligvarebutikken Letkøb foran lukning. Det bekræfter ejer af butikken, Kim Mikkelsen.

- Det er korrekt, at vi lukker den. Sådan er det. Velkommen til virkeligheden, siger Kim Mikkelsen.

Kim Mikkelsen startede butikken i Grønbjerg tilbage i oktober 2017 og skulle med købmandserfaring fra sine tre andre købmandsbutikker være den rigtige mand til at gøre, hvad den tidligere Lokalbrugsen ikke kunne - skabe en sund omsætning i dagligvarebutikken.

Forventningen var, at Grønbjerg som lokalsamfund havde 'lært lektien' ovenpå lukningen af Lokalbrugsen og ville bakke ekstra stærkt op om den nye butik. Men sådan gik det imidlertid ikke.

Ingen mudderkastning

I begyndelsen af marts, da Kim Mikkelsen fortalte ejerne af bygningerne, Grønbjerg Inovækst ApS, at han ville opsige sit lejemål i byen, kom formand Sten Schmidt med den forklaring, at vejarbejdet i byen havde været medvirkende til at besværliggøre livet for den lille butik.

- Jeg vil ikke trampe i, hvorfor det gik galt, men hvis det havde været en god forretning, så havde jeg nok ikke lukket den, lyder det fra Kim Mikkelsen, der siger videre om lukningen:

- Det har jeg det da godt med, for så længe det ikke hænger sammen økonomisk, så har jeg det fint med at få lukket. Sådan er det. Men ellers er jeg trist ved det, for jeg har mødt en masse skønne mennesker derude, men det kan ikke hjælpe noget. Vi er nødt til at se realiteterne i øjnene. Omsætningen er bare for lille, og vi kan ikke holde udgifterne dækket på det. Så det er sådan, det er. Og så har jeg ikke flere kommentarer.

Letkøb i Grønbjerg har sidste åbningsdag fredag 29. marts.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Annonce
Annonce
Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Erhverv

Rådgiveren rykker ud, når der skal forandringer til

Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Traktoren skal helst være John Deere – men ikke for enhver pris

Erhverv

Pas på faldgruberne ved leasing af bil