Erhverv

Grønbjerg mister sin dagligvarebutik: Letkøb lukker inden april

Grønbjerg mister sin dagligvarebutik ved udgangen af måneden. Foto: Jonas Kollerup
Letkøb i Grønbjerg melder nu officielt ud, at butikken lukker i slutningen af marts. - Hvis det havde været en god forretning, så havde jeg nok ikke lukket den, siger butiksejeren.

Grønbjerg: Så gik den ikke længere i Grønbjerg. Godt halvandet år efter butikken klippede den røde snor, står dagligvarebutikken Letkøb foran lukning. Det bekræfter ejer af butikken, Kim Mikkelsen.

- Det er korrekt, at vi lukker den. Sådan er det. Velkommen til virkeligheden, siger Kim Mikkelsen.

Kim Mikkelsen startede butikken i Grønbjerg tilbage i oktober 2017 og skulle med købmandserfaring fra sine tre andre købmandsbutikker være den rigtige mand til at gøre, hvad den tidligere Lokalbrugsen ikke kunne - skabe en sund omsætning i dagligvarebutikken.

Forventningen var, at Grønbjerg som lokalsamfund havde 'lært lektien' ovenpå lukningen af Lokalbrugsen og ville bakke ekstra stærkt op om den nye butik. Men sådan gik det imidlertid ikke.

Ingen mudderkastning

I begyndelsen af marts, da Kim Mikkelsen fortalte ejerne af bygningerne, Grønbjerg Inovækst ApS, at han ville opsige sit lejemål i byen, kom formand Sten Schmidt med den forklaring, at vejarbejdet i byen havde været medvirkende til at besværliggøre livet for den lille butik.

- Jeg vil ikke trampe i, hvorfor det gik galt, men hvis det havde været en god forretning, så havde jeg nok ikke lukket den, lyder det fra Kim Mikkelsen, der siger videre om lukningen:

- Det har jeg det da godt med, for så længe det ikke hænger sammen økonomisk, så har jeg det fint med at få lukket. Sådan er det. Men ellers er jeg trist ved det, for jeg har mødt en masse skønne mennesker derude, men det kan ikke hjælpe noget. Vi er nødt til at se realiteterne i øjnene. Omsætningen er bare for lille, og vi kan ikke holde udgifterne dækket på det. Så det er sådan, det er. Og så har jeg ikke flere kommentarer.

Letkøb i Grønbjerg har sidste åbningsdag fredag 29. marts.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Erhverv

Samlet årsmøde krydret med Thise-ost

Erhverv

Natarbejde i banken blev afsluttet med champagne og pølsevogn

Tophistorier

Erhverv

Modekoncern konkurs: 26 butikker i fare for at lukke

Erhverv

Køb eller leasing? Tal med banken først

Erhverv

Problemknuserne: Tre bud på, hvordan vi reducerer stress på virksomheder og blandt ansatte

Erhverv

Find din indre power

Erhverv

Der kommer liv i Hvidbergs Bageri igen

Erhverv

Kallesoe fejrer 50 år med stor udvidelse