Annonce
Indland

Grøn oase i København kan blive mindeplads for Kim Larsen

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
En grøn plads på Christianshavn i København står til at blive navngivet efter musikeren Kim Larsen.

Hvis det går som forventet, kan musikeren Kim Larsen inden for en overskuelig fremtid få en mindeplads på Christianshavn i København.

Den folkekære musiker døde som 72-årig den 30. september sidste år, og efterfølgende foreslog lokalpolitikere i København at opkalde en gade efter ham.

Det er nu blevet til et forslag om en 750 kvadratmeter stor plads med græs, træer og buske på Christianshavn tæt på vandet ved gaderne Overgaden Oven Vandet og Ved Kanalen.

Den grønne plads har i dag ikke et navn, og forslaget om at navngive pladsen efter Kim Larsen skal behandles på et møde i Vejnavnenævnet 23. september.

Derefter vil Teknik- og Miljøforvaltningen skulle godkende det, ligesom Kim Larsens familie skal bakke op.

Det fortæller Niels E. Bjerrum (S), der sidder i Vejnavnenævnet og Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

- Man kan stort set ikke stille sig et sted i København, hvor der ikke er en relation til Kim Larsen.

- Men der er mange fine symbolikker med Christianshavn tæt på kanalen, som han har skrevet mange sange om, og Sofiegården, hvor mange af hans tekster og musik stammer fra, siger Niels E. Bjerrum.

Som ung boede Kim Larsen på ejendommen Sofiegården, hvor Gasolin blev til.

Niels E. Bjerrum mener, at Kim Larsen har sat så mange aftryk med sin musik i Danmark, at det er naturligt, at han får sin egen plads i København.

- Kim Larsen er en af de allerstørste danskere, og derfor skal vi minde ham. Det kræver, at familien bakker op om forslaget, og hvis de gør det, synes jeg, at vi har fundet et rigtig godt sted, siger Niels E. Bjerrum.

Tidligere har den nye bro Lille Langebro i København været nævnt som en mulighed, hvor den så skulle være skifte navn til Kim Larsens Bro, men det er taget af brættet.

- Lille Langebro hedder det, den gør, og københavnerne kalder den det og har taget den i brug. Derfor ville det være ærgerligt at skifte navn, når vi har fundet et godt alternativ, siger Niels E. Bjerrum.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce