x
Annonce
Sport

Græsk bokser blev truet med bøde hvis han ikke går 2,5 kilo ned i vægt

Dansk Professionel Bokse-Forbunds formand Jesper D. Jensen i baggrunden skulle sørge for, at alt gik korrekt til ved indvejningen. Her er det Ringkøbing Bokseklubs Payman Eshan, der kigger lørdagens modstander an efter indvejning på 58 kilo. Foto: John Thomsen
Ti professionelle boksere skulle vejes fredag før TK Promotions store boksestævne lørdag, og alt foregik i god ro og orden. Græske Paris Stavropoulos fik fire timer til at tabe 2,5 kilo, og klarer han ikke kravet, får han en bøde og ingen kamp.

Ringkøbing: Når professionelle boksere skal vejes før en stor kamp, så er det ofte noget med at se ondt på hinanden, snakke beskidt til hinanden, måske lidt tumult, råben og vilde fagter. Der må gerne være lidt dramatik.

Sådan var det slet ikke fredag eftermiddag i ROFI-Centret i Ringkøbing, da ti professionelle boksere skulle vejes forud for TK Promotions boksestævne lørdag samme sted.

Alt gik efter planen. Eller næsten.

For da græske Paris Stavropoulos blev vejet, viste vægten 60,5 kilo. Kampen mod Michael Nielsen er aftalt til at blive bokset med en vægt på 58 kilo.

- Han vejer 2,5 kilo for meget. Nu har han fire timer - frem til klokken 20 - til at nå ned i vægt. Ellers bliver kampen ikke til noget, lød det fra formanden i Dansk Professionel Bokse-Forbund Jesper D. Jensen.

Den lille græker virkede nærmest lad og ligeglad. Altså ind til Jesper D. Jensen fik fat i ham.

- Jeg forklarede ham, at han får en bøde, hvis han ikke kan klare vægten, og han får heller ikke sine penge. Det fik ham på andre tanker, fortalte Jesper D. Jensen, der måtte bruge sin telefon og google translate for at forklare sig for grækeren, der kun taler græsk.

Som tidligere europamester og OL-deltager ved Jesper 'Daddy' Jensen, som han blev kaldt som professionel bokser, alt om at skulle gå ned i vægt op til en kamp.

- Jeg sidder gerne ved siden af fyren, mens han sveder på en cykel. Han kan sidde i sauna eller hvad ved jeg. Jeg er sikker på, han nok skal være nede i vægt klokken 20, sagde Jesper D. Jensen.

Payman Eshan havde allerede været i sauna for at nå sin kampvægt på 58 kilo.

- Vægten ude i klubben er åbenbart ikke helt præcis. Da jeg stod op i morgen, vejede jeg 60,4 kilo. Shit - tænkte jeg. Jeg kunne ikke forstå det. Men så trænede jeg 20 minutter, hvor jeg svedte meget, og bagefter var jeg i sauna. Så var jeg nede på de 58 kilo, fortalte Payman Eshan, der få sekunder efter vejningen endelig igen kunne få noget vand at drikke.

Alle bortset fra Paris Stavropoulos klarede vægten. Bokserne så meget trimmede ud, som de stod der i deres underbukser. En enkelt skulle lige af med det store funklende guldur, inden han gik på vægten.

Oliver Møllenbergs modstander Sandro Luethke fra Tyskland smilede. Det er han nok færdig med i morgen - ret hurtigt endda. Han levnes ingen chancer, hvilket understreges af, at han tidligere har tabt på knock-out til Payman Eshans modstander Sergej Vib fra Tyskland.

Jesper D. Jensen glæder sig over, at der skal være stævne i Ringkøbing.

- Helt vildt. Jeg lykønsker virkelig TK Promotions med deres initiativ. På boksernes vegne er vi glade for, at der er opstået den her mulighed for professionelle boksere i Danmark. Man ved jo, at de fleste bokseres drøm er at blive professionelle, og det får de bedste en mulighed for her, sagde Jesper D. Jensen.

Han var imponeret over opbakningen til arrangementet og over, hvor meget styr der ser ud til at være på tingene.

- Ingen stress. Selvfølgelig har arrangørerne da travlt, men det her kører, sagde Jesper D. Jensen.

Mikset med amatørkampe og profkampe er i følge bokseformanden perfekt.

- Det er de lokale amatørboksere, publikum vil se. Det lokale islæt er efter min mening det vigtigste. Havde der kun været de fem profkampe på programmet, var der ikke kommet mange til stævnet her i Ringkøbing. Nu meldes der allerede om stor interesse, og jeg er sikker på, vi får en fest lørdag aften, sagde Jesper D. Jensen.

Der er solgt et stykke over 600 billetter, og der sælges også billetter ved døren lørdag aften.

Græske Paris Stavropoulos i midten taler kun græsk, så stævnelægen til ventre havde lidt svært ved at få svar på sine spørgsmål, inden bokserens papirer var i orden. Foto: John Thomsen
Der var pænt mange til TK Promotions indvejning fredag eftermiddag. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce