Tarm

Gråvejr er guld værd: Ea og alle de andre børn brænder krudt

Ea på tre et halvt år og mormor Helle Madsen stod klar til at rykke ind i Bork Legeland, så snart de åbnede klokken 10. Ea har tidligere besøgt stedet med sin mor, og generelt er Ea fra Tvis glad for legeland. Hun har nemlig også besøgt Hermans Hule i Holstebro flere gange. Foto: Jørgen Kirk
Familier stimler sammen i Bork Legeland, for her kan børnene tumle rundt i timevis, når ferievejret driller.

BORK: - Så tæller vi! 1, 2, 3, nu!

Ea Kronbæk på tre et halvt år står på spring, mens mormor Helle Madsen tæller ned. Ea stirrer på tovet en meter foran sig, sætter af og forsøger at slynge sig afsted i samme bevægelse.

- Bump, siger det.

Forsøget ender med en maveplasker. Gulvets skummåtte tager fra. Op og forfra igen.

- 1, 2, 3, tæller mormor ned igen.

Far Jesper Halkjær Kronbæk kigger med og hepper:

- Børnene får forhåbentlig brændt noget krudt af, siger han.

Vi har kun én spillemaskine, hvor børnene kan sidde stille. Børn sidder nok stille i forvejen derhjemme, så det er ikke dét, man skal betale for her.

Linda Enggaard Poulsen, medejer, Bork Legeland

Leg ad libitum

Muligheder er der i hvert fald nok af. For familien er taget på udflugt i Bork Legeland, der tæller omtrent 2500 kvadratmeter. Allerede efter en times besøg har Ea været rundt at prøve lidt af hvert.

- Hun elsker at være her, siger mormor Helle Madsen.

Lige efter forsøget på at slynge sig i rebet, hopper Ea videre til det næste. Lillebror Aksel på snart halvandet år og børnenes mor støder til. Aksel skynder sig op på en blå legetøjstraktor. De mange traktorer er det helt store hit blandt de yngre drenge i legelandet.

- Vi har også sådan en her derhjemme, men det er lidt sjovere at køre rundt her med så meget plads, siger far Jesper Halkjær Kronbæk, mens han skubber sønnen rundt.

Kort efter gør storesøster Ea Aksel selskab, da hun hopper op på en legetøjshest ved siden af. Hun får hesten til langsomt at bevæge sig fremad. Lige efter hopper hun så videre til det næste. Nu er turen kommet til stedets mest omfangsrige attraktion, legeborgen.

Ea løber de få meter hen til legeborgen, siksakker igennem skumpuder inden hun løber op ad en trappe med skumtrin. Senere på ruten skal hun under noget, så skal hun igennem skumstænger, der hænger ned, og sådan er der hele tiden nye muligheder for at sætte kroppen i sving, inden man når toppen og kan ruche ned.

Indendørs vejr

Ea og resten af familien valgte fredag legelandet til en fætter-kusine-sammenkomst. I alt 10 børn og voksne drog afsted. Egentlig plejer den faste familieudflugt at foregå et andet sted, men i år blev det så anderledes.

- Vi plejer at være i Haunstrup Dyrepark til fætter-kusine-dag, men det har vi ikke turdet på grund af vejret, siger mormor Helle Madsen.

For før fredagen var juli præget af gråvejr, vind og enkelte byger. Sådan noget ferievejr trækker folk til legelandet. Torsdag var der mellem 600 og 700 gæster.

Fredag var en mere almindelig dag, men efter omtrent en time var der alligevel allerede 95 betalende gæster.

- En dårlig vejrmelding kan faktisk være nok. Sidste uge var der en hel busfuld på vej til Blåvand Zoo. Vi lå lige i orkanens øje, så vi fik ikke noget dårligt vejr, men bussen kom herhen, fordi de ikke turde tage til Blåvand, når der blev meldt om regn, storm og torden, siger Linda Enggaard Poulsen.

Sammen med sin mand, Niels Peder Enggard Poulsen, ejer og driver hun legelandet, og sidste sommer måtte ægteparret se en sommer med høj solskin. Men den strålende sommer viste sig faktisk også at være en fordel i længden; 18-20 grader i legelandet var nemlig nemmere at holde til for feriegæsterne end at sidde i sommerhuse og campingvogne, som kan koge, når solen bager.

Bork Legeland

Adresse: Enggårdsvej 9, 6893 Hemmet

Åbningstider: 10-18 alle dage i juli og august. Herudover skiftende lukkedage.

Børn under 2 år er gratis. Ellers er prisen 85 kroner i ferier og sommermånederne.

Hovedattraktion: Legeborgen med alt fra hoppebolde til ruchebaner samt de mange legetøjstraktorer, man kan køre rundt på.

Spillemaskine-motion

Med de svale temperaturer i legelandet har børnene nemlig rig mulighed for at fræse rundt. For ud over hits som hoppeborge, legeborgen og de mange legetøjstraktorer, kan man også spille alt fra hockey til streetfodbold eller hoppe løs i trampolin-tvillingetårnet.

Selv spillemaskinerne er indrettet sådan, at man skal have kroppen i gang. En af de populære hos de lidt ældre børn er basketballmaskinen, hvor to personer duellerer om at score flest gange på tid.

- Vi har kun én spillemaskine, hvor børnene kan sidde stille. Børn sidder nok stille i forvejen derhjemme, så det er ikke dét, man skal betale for her, siger Linda Enggaard Poulsen med et smil.

Aksel har en legetøjstraktor derhjemme, men far Jesper Halkjær Kronbæk er sikker på, drengen synes, det er sjovere at køre rundt i en lidt større hal som den i Bork Legeland. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce