Annonce
Tarm

Gråvejr er guld værd: Ea og alle de andre børn brænder krudt

Ea på tre et halvt år og mormor Helle Madsen stod klar til at rykke ind i Bork Legeland, så snart de åbnede klokken 10. Ea har tidligere besøgt stedet med sin mor, og generelt er Ea fra Tvis glad for legeland. Hun har nemlig også besøgt Hermans Hule i Holstebro flere gange. Foto: Jørgen Kirk
Familier stimler sammen i Bork Legeland, for her kan børnene tumle rundt i timevis, når ferievejret driller.

BORK: - Så tæller vi! 1, 2, 3, nu!

Ea Kronbæk på tre et halvt år står på spring, mens mormor Helle Madsen tæller ned. Ea stirrer på tovet en meter foran sig, sætter af og forsøger at slynge sig afsted i samme bevægelse.

- Bump, siger det.

Forsøget ender med en maveplasker. Gulvets skummåtte tager fra. Op og forfra igen.

- 1, 2, 3, tæller mormor ned igen.

Far Jesper Halkjær Kronbæk kigger med og hepper:

- Børnene får forhåbentlig brændt noget krudt af, siger han.

Annonce

Vi har kun én spillemaskine, hvor børnene kan sidde stille. Børn sidder nok stille i forvejen derhjemme, så det er ikke dét, man skal betale for her.

Linda Enggaard Poulsen, medejer, Bork Legeland

Leg ad libitum

Muligheder er der i hvert fald nok af. For familien er taget på udflugt i Bork Legeland, der tæller omtrent 2500 kvadratmeter. Allerede efter en times besøg har Ea været rundt at prøve lidt af hvert.

- Hun elsker at være her, siger mormor Helle Madsen.

Lige efter forsøget på at slynge sig i rebet, hopper Ea videre til det næste. Lillebror Aksel på snart halvandet år og børnenes mor støder til. Aksel skynder sig op på en blå legetøjstraktor. De mange traktorer er det helt store hit blandt de yngre drenge i legelandet.

- Vi har også sådan en her derhjemme, men det er lidt sjovere at køre rundt her med så meget plads, siger far Jesper Halkjær Kronbæk, mens han skubber sønnen rundt.

Kort efter gør storesøster Ea Aksel selskab, da hun hopper op på en legetøjshest ved siden af. Hun får hesten til langsomt at bevæge sig fremad. Lige efter hopper hun så videre til det næste. Nu er turen kommet til stedets mest omfangsrige attraktion, legeborgen.

Ea løber de få meter hen til legeborgen, siksakker igennem skumpuder inden hun løber op ad en trappe med skumtrin. Senere på ruten skal hun under noget, så skal hun igennem skumstænger, der hænger ned, og sådan er der hele tiden nye muligheder for at sætte kroppen i sving, inden man når toppen og kan ruche ned.

Indendørs vejr

Ea og resten af familien valgte fredag legelandet til en fætter-kusine-sammenkomst. I alt 10 børn og voksne drog afsted. Egentlig plejer den faste familieudflugt at foregå et andet sted, men i år blev det så anderledes.

- Vi plejer at være i Haunstrup Dyrepark til fætter-kusine-dag, men det har vi ikke turdet på grund af vejret, siger mormor Helle Madsen.

For før fredagen var juli præget af gråvejr, vind og enkelte byger. Sådan noget ferievejr trækker folk til legelandet. Torsdag var der mellem 600 og 700 gæster.

Fredag var en mere almindelig dag, men efter omtrent en time var der alligevel allerede 95 betalende gæster.

- En dårlig vejrmelding kan faktisk være nok. Sidste uge var der en hel busfuld på vej til Blåvand Zoo. Vi lå lige i orkanens øje, så vi fik ikke noget dårligt vejr, men bussen kom herhen, fordi de ikke turde tage til Blåvand, når der blev meldt om regn, storm og torden, siger Linda Enggaard Poulsen.

Sammen med sin mand, Niels Peder Enggard Poulsen, ejer og driver hun legelandet, og sidste sommer måtte ægteparret se en sommer med høj solskin. Men den strålende sommer viste sig faktisk også at være en fordel i længden; 18-20 grader i legelandet var nemlig nemmere at holde til for feriegæsterne end at sidde i sommerhuse og campingvogne, som kan koge, når solen bager.

Bork Legeland

Adresse: Enggårdsvej 9, 6893 Hemmet

Åbningstider: 10-18 alle dage i juli og august. Herudover skiftende lukkedage.

Børn under 2 år er gratis. Ellers er prisen 85 kroner i ferier og sommermånederne.

Hovedattraktion: Legeborgen med alt fra hoppebolde til ruchebaner samt de mange legetøjstraktorer, man kan køre rundt på.

Spillemaskine-motion

Med de svale temperaturer i legelandet har børnene nemlig rig mulighed for at fræse rundt. For ud over hits som hoppeborge, legeborgen og de mange legetøjstraktorer, kan man også spille alt fra hockey til streetfodbold eller hoppe løs i trampolin-tvillingetårnet.

Selv spillemaskinerne er indrettet sådan, at man skal have kroppen i gang. En af de populære hos de lidt ældre børn er basketballmaskinen, hvor to personer duellerer om at score flest gange på tid.

- Vi har kun én spillemaskine, hvor børnene kan sidde stille. Børn sidder nok stille i forvejen derhjemme, så det er ikke dét, man skal betale for her, siger Linda Enggaard Poulsen med et smil.

Aksel har en legetøjstraktor derhjemme, men far Jesper Halkjær Kronbæk er sikker på, drengen synes, det er sjovere at køre rundt i en lidt større hal som den i Bork Legeland. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce