Annonce
Vestjylland

Gråkjær tilbage på sporet: Fremgang på næsten 50 millioner

John Gråkjær har grund til at smile. Et stort underskud er vendt til et plus - blandt andet har koncernen skåret kraftigt ned på landbaserede fiskeopdrætsanlæg. "Vi har været for tidligt ude", siger Gråkjær. Arkivfoto: Morten Stricker
Ejeren tilbage i direktørstolen og benhård styring af hvert eneste byggeprojekt har forbedret indtjeningsevnen markant i Gråkjær-koncernen.
Annonce

Holstebro: Entreprenørvirksomheden Gråkjær er det seneste år blevet meget bedre til at tjene penge på sine byggerier og har vendt et underskud på godt 30 millioner kroner til et overskud på over 10 millioner kroner.

- Det er en resultatfremgang på næsten 50 millioner kroner i forhold til året før. Det, vi har gjort, er, at vi har skærpet hele vejen rundt omkring produkterne og været inde at styre benhårdt på alt det, vi laver, så vi kan tjene penge på det, siger John Gråkjær, stifter af den familieejede Gråkjær Holding-koncern.

Annonce

Skåret ned på fiskeopdrætsanlæg

Samtidig har koncernen skåret kraftigt ned på sine aqua-projekter.

- Der skal nok være nogen, som kan lave penge på landbaseret fiskeopdrætsanlæg på et tidspunkt, men vi har været for tidligt ude, og der er ikke finansiering til det, siger John Gråkjær.

Det var især Gråkjærs satsning på fiskeopdrætsanlæg, der sammen med tørke og dårlige afregningspriser indenfor landbruget var årsag til det store underskud forrige år, hvilket fik John Gråkjær til at sætte sig selv tilbage i direktørstolen 1. januar 2019 og indskyde 25 millioner kroner.

- Det er klart, når man har været med i så mange år, som jeg har, så ved man også, hvor man skal trykke på knapperne, medgiver John Gråkjær, der i december 2019 overlod direktør-tøjlerne til Henrik Skaarup, der har været ansat i koncernen i 12 år og indtil da stået for erhvervsafdelingen.

Regnskabet 2019/2020

Nøgletal Gråkjær Holding A/S, regnskabsåret 01.05.2019-30.04.2020 i millioner kroner - i parantes 2018-regnskabet:

Nettoomsætning: 575,4 (663,7)

Resultat før skat: 10,6 ( -38,7)

Resultat efter skat: 8,5 ( -30,7)

Egenkapital: 59,3 (50,8)

Soliditetsgrad: 36,4% (25,4%)

Antal medarbejdere: 108 (107)

Gråkjær har for øjeblikket travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Coronakrisen har lagt en dæmper på markedet, hvilket kan blive en udfordring senere på året - dog ikke mere end at ledelsen budgetterer med lidt over en halv milliard i omsætning i 2020, hvilket er samme niveau som i det netop afsluttede regnskabsår.


Det er klart, når man har været med i så mange år, som jeg har, så ved man også, hvor man skal trykke på knapperne

John Gråkjær


- Vi har været heldige og har kunnet arbejde på alle vores byggepladser under coronaen - på nær i Norge, hvor vi har oplevet lidt problemer. Vi har også kunnet sælge nye projekter. Så er det er meget positivt, siger John Gråkjær.

Ledelsen vil fortsat have fokus på indtjeningen frem for på høj omsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce