Annonce
112

Golfklub-indbrud: Efterlyste unge ringede selv til politiet

Tre unge mænd er udelukket i efterforskningen af indbruddet hos Dejbjerg Golfklub. Arkivfoto: Michael Bager

SKJERN: Det gav pote, at politiet efterlyste tre unge mænd, der var set på Letagervej kort efter, at der havde været indbrud i Dejbjerg Golfklub på samme vej. Indbruddet skete lørdag kort før midnat, og i samme tidsrum så flere vidner tre unge mænd, hvoraf den ene havde en jakke med mange reflekser, gå i retning mod Skjern. Derfor ville politiet gerne tale med de tre, for enten at udelukke dem fra sagen eller omvendt.

- De henvendte sig selv, og vi har fået afklaret, at de intet har med indbruddet at gøre, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Sagen er dog ikke opklaret endnu. Ved indbruddet blev der ikke stjålet noget, men golfklubben fik blandt andet ødelagt en dør. Samme nat var der også et indbrud hos Blomsterforum på Ånumvej i Skjern.

Ånumvej havde også tyvebesøg onsdag mellem kl. 16.45 og 20.25, hvor en person brød ind i en villa ved at knuse ruden i havedøren. Der blev stjålet smykker fra husets beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce