Annonce
Sport

Golfbaner åbner igen - med mange restriktioner

Endelig - nu kan golfspillerne igen for alvor komme på græs. Arkivfoto: Privat
Efter nogle uger med mange lukkede golfbaner har Dansk Golf Union nu besluttet, at det skal være muligt at spille golf igen på de danske baner, hvis man vel at mærke følger en lang række stramme restriktioner. Man må eksempelvis kun spille sammen to og to.

Holmsland/Dejbjerg: De danske golfspillere jubler. For efter en periode, hvor de fleste golfklubber har accepteret Dansk Golf Unions anbefalinger om at holde lukket, har DGU nu åbnet op for golf igen - med kraftige restriktioner.

Dansk Golf Union har fra begyndelsen ageret ud fra et forsigtighedsprincip, hvor det størst mulige hensyn til samfundet og de mange ældre golfspillere i Danmark skulle tages. Derfor anbefaler DGU, at foreningslivet ude i klubberne stadig skal være indstillet. Klubhuse og træningsfaciliteter bør fortsat være lukket, ligesom der ikke bør afvikles turneringer eller klubaktiviteter, herunder klub-i-klub arrangementer. Golfklubber kan individuelt tage stilling til, om de vil tillade privat spil under restriktioner eller fortsat vil holde banen helt lukket.

De seneste 14 dage har DGU haft en grundig og konstruktiv dialog med alle interessenter inden for dansk golf. Langt de fleste mennesker i Danmark har nu en større forståelse og respekt for, hvad hensigtsmæssig adfærd er under coronakrisen.

- Vi støtter op om en ekstremt forsigtig løsning, hvor vi tager et samfundsansvar og holder os langt på den sikre side af myndighedernes anvisninger. Grupper på to spillere med stor indbyrdes afstand, som følger vores anbefalinger, kan vi godt stå inde for. Vi noterer os statsministerens besked om, hvor vigtigt det er, at vi står sammen ved at holde afstand. Det støtter vi 100 procent, og vi mener, det er fuldt forsvarligt at dyrke vores idræt i privat regi, når vi efterlever myndighedernes anvisninger, og den restriktive model, som vi anbefaler, siger Lars Broch Christensen fra DGU.

Restriktionerne er skrappe. Spil foregår enkeltvis eller i to-bolde. Afstand på mindst ti minutter mellem bolde. Spil på banen foregår blandt spillere fra samme husstand eller med en fast spillemakker. Ankomst til golfbanen sker tidligst ti minutter før reserveret starttid og spillerne kører hjem umiddelbart efter afsluttet spil. Hulkopperne hæves, så bolden ikke skal samles op af hullet. Flaget forbliver i hullet, men må ikke berøres. Banemateriel som eksempelvis river fjernes, så spillere må acceptere eventuelle fodspor m.m. Vandhaner på banen er lukket. Affaldsspande på banen er ikke i anvendelse. Klubhuset er lukket, træningsfaciliteter er lukket og toilet lukket. Hold minimum to meters afstand til andre golfspillere. Undgå fysisk kontakt med andre golfspillere og deres bolde/golfudstyr/scorekort. Lad være med at give hånd eller kramme før og efter runden.

Klubber opfordres til at iagttage spillernes adfærd på banen og om nødvendigt lukke banen, hvis anbefalinger til sikkert spil ikke bliver overholdt.

- Vi har allerede åbnet fra onsdag morgen. Nogle spillere havde nået at bestille en tid, inden de her anbefalinger kom, og nu sørger vi for, at de nye retningslinjer bliver fulgt af alle. Vi gør, som DGU anbefaler, fortæller John Clausen fra Holmsland Klit Golf.

Dejbjerg Golf Klub åbner efter de samme retningslinjer torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce