Hvide Sande

Golf-bestyrelsesformand: Banen er fredet i en årrække efter salg

Medlemmerne af Holmsland Klit Golf bliver ikke påvirket af et eventuelt salg af golfbanen i en årrække, fastslår bestyrelsesformand. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Medlemmerne af Holmsland Klit Golf står ikke til at miste flere af deres 27 huller lige med det samme, hvis Lalandia Søndervig køber banen som planlagt.

Søndervig: Selv om Lalandia Søndervig regner med at inddrage en del af Holmsland Klit Golf til feriepark og nedlægge adskillige af banens huller, så kommer golfspillerne ikke til at mangle plads de kommende år.

Det forsikrer bestyrelsesformand for Holmsland Klit Golf, Søren Thyge Sørensen.

- Banen er fredet i en given periode efter et eventuelt salg. Der er simpelthen lavet en aftale om, at en køber af banen skal respektere, at der i en årrække ikke må ændres på baneforholdene, siger han.

Bestyrelsesformanden ønsker ikke at oplyse, hvor længe banen vil være fredet. Det er en del af den optionsaftale, der er lavet mellem banestifter og ejer Jens Lind og feriepark-projektet.

Aftalen blev indgået i december 2016, og optionen løber frem til december i år. I projektudkastet fra Lalandia Søndervig, som politikerne netop har nikket ja til, indgår en større bid af golfbanen og vil ifølge kendere betyde en nedlæggelse af omkring halvdelen af golfbanens 27 huller.

Golfklubben, der lejer sig ind, er ikke blevet kontaktet om de mulige ændringer og forholder sig derfor foreløbigt afventende.

Søren Thyge Sørensen oplyser, at han ikke kender noget til Lalandia Søndervigs konkrete planer for golfbanen og understreger, at der ikke er indgået en endelig købsaftale.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce