Hvide Sande

Godt tre måneder før: Søndervig Byfest melder alt udsolgt

Søndervig byfest var også godt besøgt i 2018. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Søndervig: De har prøvet det før, folkene bag Søndervig byfest. En udsolgt byfest er ikke noget nyt, men det er det at kunne melde om alt udsolgt allerede i slutningen af april - godt tre måneder før første strofe slås an 17. august på Badevej i Søndervig

- Vi er bare så glade og utroligt stolte over, at vi er nået hertil. Det er benhårdt salgsarbejde, der gør, at vi nu kan melde alt udsolgt. Det er fantastisk, siger en af arrangørerne af Søndervig byfest Nikolaj Gramstrup, der glæder sig over at have fundet en ejer til de 250 udbudte billetter.

I marts kunne han fortælle, at man som noget nyt begyndte billetsalget til byfesten flere måneder tidligere.

Den nye salgsstrategi har set dagens lys i kølvandet på de økonomiske problemer, som Rock i Ringkøbing løb ind i med svigtendende publikumsopbakning i 2018. Dertil har man forsøgt at få flere gæster fra virksomheder, kundeforeninger og andre sammenkomster ved at melde tidligere ud.

- Vi vil vise vores faste gæster, at vi gerne vil det her. Vi vil have musik og fest i Søndervig, og for at være sikker på, at der kommer nogle folk, har vi valgt at åbne op for billetterne allerede nu, sagde han 14. marts i år.

Udvidelse er måske på vej

Trods udsolgt har byfesten foregået flere år kørt med samme størrelse på P-pladsen på Badevej i Søndervig, men nu er der måske udsigt til en udvidelse, så flere kan være med.

- Det kunne man godt overveje. Det kommer lidt an på omstændighederne, og hvor meget plads vi har at gøre med. Vi er lidt begrænset af pladsen, der hvor vi holder byfesten nu. En udvidelse stiller nogle krav til toiletvogne og deslige. Men det ligger vi os i selen for at finde ud af, siger Nikolaj Gramstrup.

Han slår dog fast, at det ikke er at skabe en stor byfest. Tværtimod er nærværet ved en mindre byfest det, der vejer tungest.

- Det vigtigste for os er stadig at have en tilbagevendende begivenhed i Søndervig, som binder byen sammen og viser, at ferielandet kan holde en lokal byfest for både lokale og sommerhusejere i området, siger Nikolaj Gramstrup.

Selvom man måske ikke har fået billet til årets byfest, kan man sagtens møde op udenfor teltet og nyde musikken, forklarer han.

- Det er ikke en lukket fest, fordi der er udsolgt, siger han.

Men vil man hellere være med indenfor, hvor der både er vådt og tørt, så har Nikolaj en god nyhed:

- Vi kan allerede godt sige, at der kommer et arrangement til næste år. Det er vi 100 procent sikre på, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce