Videbæk

Vaks ejer af campingplads hjalp politiet: Eftersøgt øksevoldsmand gemte sig på pladsen

Den 28-årige forsøgte uden held at skjule sig selv, en stjålen campingvogn og to stjålne biler på Herborg Søcamping. Men han gjorde regning uden vært. Foto: Herborg Søcamping
28-årig tyv og voldsmand forsøgte at gemme sig på Herborg Sø Camping, hvor han dog skilte sig ud fra resten af beboerne.

HERBORG: Hvis man vil gemme sig for politiet, skal man ikke gøre det på mindre campingpladser og feriesteder.

Det forsøgte en litauisk tyvebande for halvandet år siden i Hee, og forleden gjorde en 28-årig mand fra Esbjerg det samme på Herborg Søcamping. Også uden held, for campingpladsens ejer Niels Christian Keseler undrede sig gevaldigt over manden.

- Jeg synes, det virkede noget mistænkeligt. Han sov til langt op på formiddagen og holdt sig inde i hele tiden. Normalt går vores gæster ned til søen og nyder det. Hvis man har rent mel i posen, er man jo ikke bange for at komme ud af campingvognen, fortæller Niels Christian Keseler.

Den 28-årige, der i forvejen var eftersøgt af politiet, fordi han for nylig har brækket armen på en mand på Ravnemosevej i Aulum med en økse, ringede søndag og fortalte Niels Christian Keseler, at han og kæresten havde fået arbejde i Videbæk og manglede et sted at bo.

Rod med pladerne

De kom mandag med en campingvogn og en tysk indregistreret forhjulstrukken sølvgrå Mercedes.

- Alarmklokkerne begyndte allerede at ringe over de tyske plader, så jeg fik ham registreret, fortæller Niels Kristian Keseler.

Manden betalte desuden forud, så campingejeren lod i første omgang sagen ligge. Men mistanken blev ved med at gnave, så han tog nogle fotos af campingvognen og bilen. Da der torsdag ankom en stor BMW, ligeledes på tyske plader, som den 28-årige forsøgte at gemme bag campingvognen og det oppustelige fortelt, valgte han at kontakte politiet.

- Da politiet tjekkede nummerpladerne, stemte det ikke overens. BMW’en havde samme plader som campingvognen, fortæller Niels Kristian Keseler.

Børn var nysgerrige

Kort tid efter kom der ikke færre end tre politibiler, heriblandt en hundepatrulje, til campingpladsen. Det vakte lidt opstandelse i Herborg, og de lokale børn fik sig en på opleveren.

- De synes, det var ligesom i fjernsynet med alt det politi, selvom politifolkene bare fortalte, at de var i gang med at træne deres hunde, da de gik rundt i skoven, fortæller Niels Kristian Keseler med et smil.

Den 28-årige blev anholdt. Udover at han var efterlyst for overfaldet på sin kærestes ekskæreste i Aulum, viste det sig, at de to tyske biler er meldt stjålet af Syd- og Sønderjyllands Politi, ligesom campingvognen var stjålet.

Ros til campingejer

Hos politiet i Herning fortæller politikommissær Bent Smedegaard, at den 28-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag.

- Han bliver sigtet for grov vold og for brugstyveri af værdifulde biler og campingvogn. BMW’en har en værdi af 500.000 kroner og campingvognen koster vel 150.000 kroner, fortæller Bent Smedegaard.

Mens BMW’en og campingvognen af mærket Hobby nu holder ved politigården i Herning, så er det uvist, hvor den sølvgrå Mercedes er blevet af. Den er efterlyst og har registreringsnummeret SL CM 2307.

Bent Smedegaard glæder sig over, at der blev slået to fluer med et smæk ved anholdelsen af den 28-årige og har i øvrigt stor ros til Niels Kristian Keseler for at være opmærksom og kontakte politiet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce